Mehmetçik ruhu kazandırdı

A -
A +

“Arayış”
Geleceğin iddialı-güçlü karakterlerini bulma ve onları şampiyon olacak bir takım haline getirmenin arayışıydı, dünkü İrlanda maçı.
Tuttu mu, dersiniz?
Önde baskı kurmayı ve rakip alanda daha çok adam bulundurmayı başarabilirsek, geleceği olan genç, arzulu, pırıl pırıl bir takım yakakadık, demektir...
Doğrusunu isterseniz
Dünya Kupası dışında kalmış bir takım için böyle maçları oynamak gerçekten zordur.
Yeni-eski kaynaşması, zaman, uyum ve ritim ister. Bu bir takım için çok önemlidir.
Kanaatim o ki, Lucescu 6 maç sonra yavaş yavaş hem kafasındaki oyun sistemini oturtmayı hem de takım kurgusunu  başaracak gibi geldi bana.
Özellikle büyük tecrübe Mehmet Topal’ın yanında biraz daha hızlı ve çabuk olabilirlerse Emre Akbaba, Yusuf, Hakan üçlüsü bu takımın değişmezi olurlar. Ancak Emre’nin hiç değilse bu düzeydeki maçlarda ayağında çok top tutmaması gerekir.
..Ki bunu başarırsa gelecek adına büyük kazanç olur. Yine İrfan Can Kahveci de önemli kazanç.
Bir başka konuda İrlanda’nın 3-5-2 düzenine karşılık A Milli Takımımızın oynamaya çalıştığı 4-2-3-1 sistemindeki yerleşim ve eşleşme hataları, affedilir değil.
Özellikle de oyun geçişlerini çok hızlı ve etkili yapan bir İrlanda’ya karşı... Dikkat!
Nitekim, orta sahada Yusuf ile kaybettiğimiz ilk top az daha kalemizde gol olacaktı.
Gol demişken Cenk Tosun, hiç de yabancı olmadığı güçlü bir savunma duvarına karşı mücadele etti dün. Markajdan kurtulamadı. Sebebi, kanatlar. İyi top taşıyamadılar, orta sahadan da yeterli desteği göremedi Cenk. Ne zaman topla buluşsa Duffy, ensesindeydi.
Topal’ın takipçiliği ve fırsatçılığı olmasa gol bulmamız zordu.
Zira Enes de Cenk’in yaşadığı zorlukla karşı karşıya kaldı.
Sonuç, sevindirici olan şu ki A Milli Takımımız ümit verici bir yola girdi. Bundan sonra iş daha kolay. İnanıyorum, bu gençlik ve o Mehmetçik ruhu bizi başarıya taşıyacaktır.

MAÇIN ADAMI: Mehmet Topal

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.