Ghezzal'ın tapusu lazım

A -
A +

Cezayirli yıldız, Quaresma'yı unutturdu. Pamuk eller cebe Ahmet Nur Çebi Başkan... 

Bu nasıl bir şey; iki maçta 9 gol; Çaykur deminde oldu Rize maçı. Kahraman mı? Takıma bedel oyuncu. Kim mi?
Dikkat edin Aboubakar yok. Larin yok ama 16 gole asistlik yapan bir de ayak içi jeneriklik golü atan Raşit Ghezzal her zamanki gibi oyunda da skorda da var. Hem de şiir gibi futboluyla.
Ne mutlu böyle bir oyuncuya sahip olan Beşiktaşlılar'a.
Sahi, "sahip" demişken futbolseverlere Quaresma'yı unutturan Cezayirli futbolcunun bonservisi kimde?
Beşiktaş, Ghezzal'in tapusunu Leicester City'den ne zaman alacak? 
Bu sorunun cevabı, inanın şampiyonluk kadar kıymetli.
Buradan Ahmet Nur Çebi Başkan'a sesleniyorum. Ghezzal için pamuk eller cebe, Çebi Başkan'ım...  
Geçelim. 
Kayserispor maçından sonra Ç. Rizespor önünde de harika oynadı Beşiktaş. Öyle ki ilk 35 ve son 40'ta şampiyon gibi mücadele ettiler. Sağlı sollu ataklarla rakip alana yerleştiler. Gökhan Akkan maçın başında kalesinde devleşmese yine gol rekoru kırardı Beşiktaş. Pas isabeti, şut denemeleri müthişti. 
Hele Ghezzal'in Rize savunmasını hallaç pamuğuna çevirdikten sonra N'Koudou'ya "Al da at" diye verdiği gol pası, inanın gol kadar değerliydi. Bravo.
Laf aramızda Beşiktaş'ın bu kadar etkili oluşunda Remy'i yedekte bırakan Bülent Uygun'un "Defansif on bir"inin rolü büyüktü. 
Bu süreçte Ljajic ve N'Koudou'nun attığı iki gol birden iptal edilince modu düştü, ikili mücadeleleri kaybetmeye başladı Beşiktaş ama uzun sürmedi bu. 
Gökhan Töre hücumda faydalıydı. Özellikle N'Koudou, Ljajic ve Atiba'yla uyumuna bayıldım. Bir de şut açısını ayarlayabilse adını pekala "Golcü"ler listesine yazdırabilir. Biraz daha hızlı ve biraz daha kararlı ol Töre, derken Welinton'un pasında sol ayağının dışıyla sağ çaprazdan öyle bir gol attı ki... Peh, peh, peh! Nazara geldi, sakatlanıverdi. 
Remy ile birlikte yüklenen Ç.Rizespor, İsmail Köybaşı ve Djokovic'le iki gol bulup skoru 3-0'dan 3-2'ye getirse de sonuç değişmedi. Kartal şampiyonluk için altın değerinde üç puanla dönmeyi bildi. Hatay maçı için büyük moral bu.
 
Maçın adamı: Rachid Ghezzal
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.