Şahıslar değil zihinler değişmeli

A -
A +

Asıl şimdi ağlamalı Kuntz.

Sen Karadağ ile berabere kal, Letonya ile baş edeme, ağlanacak haline destan yaz. Sonra “Ah o penaltı” diye dizini döv. Olacak şey mi bu! 

Portekiz’i en zayıf döneminde yakalamışsın, yenip Katar yolunu tutmak varken; Ümit Milli Takım Hocası Kuntz’a A Milli Takım Teknik Direktörü kostümü giydirip, 6 ayda ekol olmayı bekliyoruz. Bu iş bu kadar ucuz mu? 

Gümüşü sarraf terazisinde tartınca altın mı oluyor? Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli böyle paraşütle mi gelmişti Milli Takım’ın başına, hayır! 

O dönemi TFF’nin çok içindeki bir spor yazarı olarak birebir yaşadım, şimdi ekranlarda ahkam kesen somun pehlivanları bilmezler tarihi başarıların nasıl yakalandığını. 

KURUMSAL HAFIZA YOK SAYILDI

Yapılanma en zor şey! Doğru yapılanma anlamında Türk futbolunun hem en başarılı icracısı hem de kurumsal hafızası olarak Şenes Erzik’e, Haluk Ulusoy’a, Ayhan Bermek’e, Levent Kızıl’a, Metin Kazancıoğlu’na ve hepsinin sistem aklı Oğuz Ökem’e bu ülkeye yaşattıkları güzellikler için teşekkür ediyorum.

Şahıslar değil zihinler değişmeli

NİHAT ÖZDEMİR’E ACIYORUM

Katar’daki büyük şölenin aktörü olmak varken tur beklediğimiz bir yerde yönetim yanlışları yüzünden turist olduk. Diyeceksiniz ki İtalya da kaçırdı, bana ne İtalya’dan. Örnekleyeceksek Fırat Engin’in temelini attığı Moldavya ile kıyaslayalım kendimizi. Ama yönetim sanatı adına nerede o analiz aklı?

TFF Başkanı Nihat Özdemir’e acıyorum, nereyi tutsa elinde kalıyor. Sayesinde MHK kalbura döndü, elit hakemlerimiz maalesef 'tu kaka' oldu. A Milli Takım’ın ve Süper Lig’in durumu maalesef içler acısı. İnanın Özdemir’in yerine amatör bir kulübün başkanını getirseniz bu kadar konu mankeni durumuna düşmezdi. Yazık!

'Burak penaltıyı atamıyorsa Başkan ne yapsın' dediğinizi duyar gibiyim. Yanlış!

Şahıslar değil zihinler değişmeli

O PENALTIYI BURAK’A ATTIRMAK DOĞRU MU?

- Kuntz’un yerinde sen olsan o penaltıyı Burak’a attırır mıydın?

Elbette Letonya maçında penaltıyı atan Burak değil miydi, biz o golle play-off’a gelmedik mi? O penaltıyı Burak Yılmaz neden kullanmasın? Bu tercihte hata yok, penaltıyı dünyanın en büyük golcüleri de kaçırıyor. 

BÜYÜKSÜN KAPTAN BURAK 

- Burak’ın maç sonrası 'milli takımı bıraktım' açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Burak milli takıma büyük hizmeti dokunan bir oyuncu olmanın çok ötesinde büyük karakter ve örnek bir kişilik. Dolayısıyla Kaptanın “Bayrağı devretme vakti geldi. Bu benim için son Dünya Kupası şansıydı, olmadı” açıklamasını dramatik gecenin duygu patlaması olarak görmek doğru olmaz. Zira; Burak Yılmaz ne söylediğini ve ne yaptığını gayet iyi biliyor. İşte sorumluluk budur, büyüksün Kaptan! 

Şahıslar değil zihinler değişmeli

KUNTZ’UN AFFEDİLMEZ HATASI

- Kuntz nerede yanlış yaptı?

3-4-3 sistemi ile maça başlamak büyük hataydı. Öndeki üçlüde Burak, Kerem ve Cengiz tercihi büyük hataydı. Orta sahadaki savunma zaaflarının sebebi bu. Orkun ve Hakan, Ronaldo, Jota, Otavio ve Nunes’in baskısı karşısında ne kadar yumuşak kaldılar? Dorukhan’ı yardımcılarının zorlamasıyla hatırlayan bir teknik adam Türkiye’ye masal anlatmasın, bu mu yeniden yapılanan Türk Milli Takımı? Bu mu gelişme? Asıl şimdi ağlamalı Kuntz bu ülkenin hayallerini çaldığı için.

ENES NİYE KULÜBEDE BAŞLAR?

Madem forvet ağırlıklı bir oyuncu grubu ile maça başlayacaksın, o zaman Enes niye kulübede? La Liga’nın Kerim Benzema’dan sonra en çok gol atan adamı değil mi bu çocuk?

Kaçan balık büyük olurmuş uzatmayalım; geçmiş olsun. Yeni bir hikaye yazmak istiyorsak artık o bozuk plağı çalıp aynı AĞIT’ı dinlemekten vazgeçelim. BAYRAK DEĞİŞİMİ sadece şahıslarla olmaz, asıl zihinler değişmeli!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.