Devlet ve milletin gövde gösterisi

A -
A +

Dün İstanbul Yenikapı ve Türkiye’nin diğer 80 vilayetinin en büyük meydanlarında toplanan on milyonlarca kişi bütün dünyaya en güçlü mesajı, en gür sesiyle haykırdı ve herhalde herkese de duyurdu. 
Dün tek kelime ile devlet ve milletin birlikte gövde gösterisi vardı... Öyle bir gövde gösterisi ki, dosta güven düşmana korku verir nitelikte idi. 
Dünya milletlerine demokrasi savunması nasıl olurmuş gösteren kahraman halkımız tek ses ve tek yürek olarak ispatı vücut etti. 
Yalnız milletin kendisi değil, devlet erkanı da tam kadro orada idi. Cumhurbaşkanı, Başbakan, muhalefet partilerinin genel başkan ve yöneticileri, milletvekilleri, yüksek yargı organlarını n başkanları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Komuta Kademesi... Kısacası devlet ve milletin birlik ve bütünlük içinde Türkiye üzerinde hesap yapan çevrelere gereken dersi vermek için sahne alması... Bu yalnızca Türkiye için değil, bütün mazlum milletler hesabına da sahip çıkma ve meydan okuma idi. 
Dünkü demokrasi ve şehitler mitinginden yeteri kadar ders çıkarıp çıkarmama artık hegemonik çevrelerin kendisine kalmış. Türkiye’nin öyle zannettikleri gibi kolayca etki altına alınabilecek, kontrol edilebilecek, herhangi bir dayatmaya boyun eğecek bir ülke olmadığını gördüler... 
15 Temmuz bir dönüm noktasıdır. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. 
15 Temmuz gecesinde Türk milletinin ortaya koyduğu kararlı duruş diğer mazlum milletler için de bir kurtuluş ümidi olmuştur. Mısır'da, İran'da, Suriye'de, Libya'da, Yemen'de dört gözle barış ve huzurun yolunu gözleyen halklar İçin de ümit ışığı doğmuştur. 
22 gün 22 gece meydanlarda demokrasi ve hürriyet için kesintisiz nöbet bekleyen ve dün ellerinde Türk Bayrağı ile demokrasi ve şehitler mitingi için meydanlara akın eden kahraman halkımızın cansiperane biçimde ortaya koyduğu örnek, tarih sayfalarında hiç silinmeyecek şekilde yerini aldı bile... 
Türk milleti şanlı ecdadına ve kahramanlıklarla dolu tarihine yaraşır şekilde eşsiz bir destan yazdı. 
Böylece hegemonik çevrelerin, sömürge güçlerin bütün hesap ve tezgâhlarını boşa çıkardı. 
Merak etmeyiniz. Anlamak istemeseler bile anlayacaklar. İşlerine gelmese de bu gerçeği kabul etmekten başka çareleri yoktur.
Dün İstanbul Yenikapı milyonlarca kişinin önünde verilen ve 80 vilayetimizin meydanlarında yankılanan ama daha önemlisi bu vatana kötü gözle bakan bütün düşmanların kulaklarını delecek şiddette gür mesaj yerini bulmuştur. Türk tarihinde yeni bir sayfa açılmıştır. Yeni Türkiye’nin inşa müjdesi Yenikapı’dan verilmiştir. İşin özeti budur. Hepimiz için hayırlı olsun. 
Darısı mazlum milletlerin başına...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.