İdman maçı

A -
A +

"Bu Feyenoord bizim TFF 1. Lig’de tutunabilir mi, şüpheliyim. Manchester ve Fener dururken onların tur atlaması futbol ayıbı olurdu…"

Bu maçla ilgili yazıma iki soruyla başlamak istiyorum, cevabını siz okurlar verirsiniz, vermezseniz bende zaten hazır… 
Birincisi; Feyenoord bizim TFF 1. Ligi’nde küme düşmeye mi oynar, yoksa zirve mücadelesi mi verir? 
Diğer sorum; Fenerbahçe mi bu Feyenoord’u bu hale soktu ne dersiniz? 
İşte dün akşamki maç bu iki sorunun içinde saklıdır. Hollanda futbolu son 10-15 yılda artık sadece ticari amaçla yasak savan bir duruma gelmiştir. Dün akşamki Feyenoord da -ki ben bunu ilk maçta da yazdım- bizim TFF 1. Lig’de oynayacak bir oyuncu görebildiniz mi? Tabii ki Fenerbahçe’nin ferdi açıdan büyük fark yaptığı bu Hollanda takımı bundan sonraki etaba kalsaydı hem de Manchester United ve bizim takımımız dururken, futbol adına ayıp olurdu. 
Fenerbahçe çok rahat, dik duran, tabii ki ön liberolarından da büyük güç alan yapısıyla az da Lens’in katkısıyla maçı yarım sahada oynayıp yasak savdı diyebiliriz. Zaten Manchester United’a karşı Kadıköy’de kazanılan 2-1’lik maçtan sonra Fenerbahçe’nin tur atladığını yazmıştım. Bu yüzden bu maç benim için hiçbir önem taşımıyordu, sadece vakit kaybından başkaca bir şey değildi. 
Sow’un kendine has gollerinden birini bu maçta da rakibin ikramıyla atışı bence bu oyunun akılda kalabilecek şık hareketiydi. Her şeye rağmen ben bu maçta Fenerbahçe ileri üçlüsünün daha başka bir formasyonla oynamasını beklerdim, hani deplasman oyunuydu ya, derinlik, sahayı uzatarak çabuk kullanmak gibi… Ama atladığımız bir şey vardı o da rakibin sınıfının belli olmayışıydı…

Maçın adamı: Yok. Bir idman maçında ‘maçın adamı’ seçmek abesle iştigaldir. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.