Turu kaçırdık mı?

A -
A +

İkinci yarıda Beşiktaş sahada yoktu. Şenol Hoca da müdahalelerde hem geç kaldı, hem de yanlış isimleri tercih etti. Galibiyet çöpe gitti…

 

Beşiktaş’ın bu turda torbadan Lyon’u çekişi sanırım Şenol Hoca’yı da, Beşiktaşlıları da bu kupada ikinci şampiyonluk umut eden bütün futbol meraklılarımızı da huzursuz etmişti. Çünkü Lyon, özellikle oyun alanı dikine boşaldığında çabuk ve atletik kabiliyeti olan oyuncularıyla sonuca gidebilen bir takımdı. Beşiktaş’ın artık ezberlenen on birinden de iki tane önemli adam Aboubakar ve Queresma’nın da eksilişi tedirginliği sanki artırmıştı. 
Beşiktaş’ın bu oyunda yukarıda bahsettiğim Lyon özelliğine karşılık oyunun rakip tarafından enine oynanmasına yatırım yapmak bu mecburiyet karşısında kapılabilecek toplarla da bulunabilirse önemli bir deplasman pozisyonu bulabilmek olmalıydı planı. Ancak Adriano’nun zorunlu olarak öne doğru oynatılması, dolayısıyla Tosic’in kenara aynı sebepten çıkışı bir 10 dakika desek Beşiktaş’ı maçın başlarında rakibin istediği atakları sunmasına sebep oldu. Sonra, Adriano’nun yerine, Tosic’in de Marcelo’nun yanına geçişi neredeyse Beşiktaş’ın dörtlü savunmayı göbekte destek stoperle oynamasına yol açtı. Atiba daha çok öne çıkan eleman rolüne soyunur oldu. Talisca’nın Babel’e attırdığı golden sonra oyundan yorularak silinmesi, neredeyse 10 kişi kalmasına sebep oldu. Cenk’in de kenardan az destek almasıyla ikinci yarının tamamına yakınında Lyon oynadı, Beşiktaş savunmaya çalıştı. 
Necip’in oyuna girişinde Şenol Hoca Mitrovic’i değil, Cenk’i veya Talisca’yı oyundan çıkarmalıydı. 
Lyon direklere toslayarak, kale ağzında ıskalar sallayarak hem beceriksizlik hem de şanssızlıkla tabelasını zenginliğe ulaştıramadı derken bir haller oldu Beşiktaş’a. 83’üncü dakikada duran toptan yenen gol açık ve net iki takım arasındaki fiziksel direnişin sonucuydu. Ama ikinci gol, Fabri’ye kucak açıp Tolga’yı protesto eden Beşiktaş seyircisine de ders oldu. Yazık! Bence tur gitti. 

MAÇIN ADAMI

Hakem Lahoz

Ev sahibi tantanasına kulak asmadan maç yönetti…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.