Kartal kolayı zora çevirdi…

A -
A +

İki dakikada 2-0 öne geçen Beşiktaş, sonrasında 75 dakika Antalya’dan büyük baskı yedi, soğuk ter döktü…

Bir önceki hafta kazandığı maçla “artık Beşiktaş düzeldi” etiketi alan Avcı’nın takımı, çok şaşırtıcı sonuçlar alan Antalyaspor karşısında iki dakikada 2-0 öne geçmesine rağmen neredeyse maçın 75 dakikasında rakibinin müthiş baskısı, yardımlaşması karşısında bir de gol yiyerek tıkandı diyebiliriz.
Beşiktaş geri dörtlüsünün bir 15 dakikalık var oluş oyununda Ljajic’in son yılların modası olan “kenar yönetmen” görevini hem gücünü ekonomik olarak kullanarak hem de tekniğiyle başarılı olduğunu söyleyebiliriz ama ikinci yarda bu hafif yük bile Ljajic’e ağır gelince yerini Oğuzhan’a bırakacak hâle geldi. Atiba, bir ön libero olarak ve de eskimiş nüfus kağıdına rağmen Beşiktaş’ın hem savunmasının garantisi hem de hücuma gidişlerdeki sanki başrol oyuncusu hâliyle ne kadar methiye düzersek düzelim az kalacağımızı bir kere daha bize gösterdi.
Beşiktaş’ın ön tarafı, yine bu sezonun genelinde olduğu kadar etkisiz, soluksuz gol işini lotaryadan çıkaracak hâldeydi. Antalyaspor’da Bülent Hoca’nın iki golü yedikten sonra benim bu yazıyı yazdırdığım 85. dakikaya kadar müthiş bir tam saha baskıyla Beşiktaş’ı domine ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Diyeceksiniz ki 2-0’a kadar aklı neredeydi? Eh Beşiktaş takımıyla oynarken her şeye rağmen “nemelazım” düşüncesi vardı. Hele hele son maçtaki farklı yenilgide akıllarda olduğuna göre…
Sonuçta Beşiktaş bu sezon pek yaşamadığı bir galibiyet serisinin adımını attı diye düşünelim mi acaba? Antalyaspor’a galince; bu 75 dakikalık batı standartları oyununu ne kadar sürdürür ki?
Haa unutmadan not edeyim; Abdullah Hoca’m, Burak’ın bu maçta ne işi vardı?

MAÇIN ADAMI: Atiba

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.