Maradona için ne yazsaydım!

A -
A +

Değerli okurlar; Maradona için bugüne kadar tek satır yazmadım. Sadece aSpor’da canlı bağlantıda anılarımı dile getirdim. Ben bu büyük oyuncuyu üç Dünya Kupası’nda statta canlı izledim. 1982, 86 ve 90’da bunun oynadığı maçlarda hep nefesimi tutmuştum. Toprağı bol olsun... Futbolun içinde, Napoli’de başlayan o fırtınalı hayat ancak bu kadar izin verdi. Bana hep sordular sen kaçıncı sıraya koyarsın diye... Önce o, sonra Cruyff, Platini ve Pele... Pele neden en sonuncu? Çünkü diğerleri bütün sahayı kullanarak takımlarını yönettiler, Pele ise ceza alanı yakınlarında ve içinde zekâ ve tekniğini kullandı.

Obradovic boşuna tüymemiş!
Fenerbahçe’nin, ki Euroleague kazanmış bir takımın hâline bakınız. Önüne gelene yeniliyor. Hem içeride hem de dışarıda... Yeni hoca yenilenmiş takımı ile boş yere çırpınıyor. Datome, Kalinic ve Sloukas gibi değerleri kaybetmiş olan Fenerbahçe’nin yeni takımı tam anlamıyla faso fiso... Anlaşılan o ki, Obradovic boşuna tüymemiş! Çünkü böyle bir tabloya asla katlanamaz, olay çıkarırdı...
 
Avcı’nın yeni formülü!
Yok yok saha içi çarpıcı bir gelişme yok Trabzonspor’da... Savunma fena değil, sadece Baker ‘Ben futbolcuyum’ diyor. Ve iki maçtır tek golle idare ediyor Trabzonspor... Anlaşılan o ki, Avcı’nın takımı sahaya oturtma işi biraz daha sürecek. Ocak ayında, kaleci, savunma ve Baker dışında hayli önemli bir yenilenme yapılmaz ise, daha kaç maç idare eder ki Avcı?
 
Ya Fatih Hoca, doğrusu bu!
Fatih Terim hocayı Kayserispor maçında yaptığı sözüm ona değişiklikler yüzünden eleştirmiş ve kaybedilen puanların bir numaralı müsebbibi olarak göstermiştim. Rizespor maçında baktım ki, Terim Hoca dersini almış. Ömer ve Şener’in yanı sıra isimsiz Kerem ve Ali Yavuz neredeyse maç biterken oyuna alınmışlar. Yani daha doğru bir deyişle maç kazanıldıktan sonra... Son bir cümle... Taylan Kardeş o müthiş gol çok yakıştı.
 
Şampiyon ağır yara aldı!
Hangi şampiyon mu? Hani şu, Ömer Üründül hariç, ülkede ne kadar yorumcu, ne kadar yazar varsa onlar tarafından daha üçüncü veya dördüncü maçlardan sonra şampiyon ilan edilen Fenerbahçe... Peki onlar bunu yaparken ben ne dedim, ne yazdım? Dedim ve yazdım ki, Erol Bulut buralara gelerek kendini harcadı. Bu kadar çok yeni oyuncu ile kim büyük başarı elde etmiş ki? Ne sistem var ne de doğru seçimli kadrolar! Ayrıca zaman içinde sahada birbirine bağıran, kenarla üstü kapalı kapışacak oyuncular olacak... Peki, bunlardan hangisi olmadı ki?
 
Olmadı Okan Hoca!
Tamam çok az da olsa Avrupa kupasında yola devam şansın var. Ama önce sen ligdeki kayıplarını kapatmaya bakacaksın. Maçı neredeyse kazanmış gibi iken nedir o oyuncu değişiklikleri... Terim Hoca’nın Kayserispor maçında neler yaptığını neden kendine ders olarak almadın? Ligde düşmeme mücadelesi veren Denizlispor karşısında üç farklı önde iken neredeyse maçı verecektin. Hem de kendi stadında...
 
Ey yönetici kendine gel! 
F.Bahçeli bir yönetim kurulu üyesi Beşiktaş yenilgisinden sonra oraya buraya veryansın etti. Peki, büyük üstat (!) senin takımın rakibi koca bir devreyi 10 kişi oynarken, hem stoperden, hem de sol bekten gol yedi. Bunların hesabını kim verecek? Yoksa zatıalileriniz onca kurs bitirmiş teknik direktör müsünüz? Futbol topu ile yakınlığınız ne kadardır?
 
Ordu, Katar’a satılmış!
CHP’li bir meclis adamı, kendi sesinden kendi görüntüsü ile ekrandan ‘Ordu’nun günümüz iktidarı tarafından Katar’a satıldığını söyledi. İnkâr mı? Edecek tabii ki! Soruşturma açılmış. Ben sonucu merak ediyorum. İster misiniz, CHP bu zatımuhteremi gelecek başkanlık seçimlerinde başkan adayı olarak göstersin. Olur mu olur? Adam şöhret oldu be!
 
Ayıp oluyor Necip Kardeş!
Sen tut stoper oyna bu defa... Sonra da git rakip altı pasının içinden Gökhan gibi adamın üzerinden kafayı çak ve galibiyette büyük rol oyna... Hani şu seni futbolcuya benzetemeyenler var ya, anlaşılan o ki ders almaktan hoşlanıyorlar... O zaman devam!
 
Paşa harikası!
Maçtan maça hoca değiştiren, gönderdiğini de bir iki maç sonra yeniden göreve getiren Kasımpaşa bence futbol dünyasınca incelenmelidir. Fuat Çapa son maçı kazandı da, acaba ilk yarıyı tamamlar mı sizce?
 
Larkin bu işte!
Basketbol Millî Takımımız önemli maçta Hollanda’yı iki sayı farkla devirdi. Bravo! Bu arada, söylenene göre, Ufuk Sarıca kardeşimizin istemediği Larkin de sen tut 23 sayı at, ve de 9 asist yap! Ama bizim bu takımın daha çoook ihtiyacı var gibi...
 
Bravo Sergen!
Beşiktaş, eksiklerine rağmen sahaya iyi, rakibe göre kurgulanmış bir oyuncu topluluğu çıktı. Özellikle orta alan hem arkasındaki eksik dörtlüye, hem de öndekilere müthiş birliktelik sağladı. Aboubakar da golleri dışında, sık sık deplase olarak zaten arızalı rakip savunmayı duman etti. Demek ki, her maç sağlıklı ders çalışmaya muhtaçtır. En küçüğünden, en büyüğüne kafanızı yormanız gerekiyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.