Usta ayaklar kazandırdı

A -
A +

Benim bu derbiden önce en büyük merakım, başta dahi antrenör Pereira’nın hangi oyun düzeniyle oynayacağı idi. Çünkü basının yorumcuları dörtlüye dönüleceğinden bahsediyor bir azınlık da üçlüyle devam edeceğini öne sürüyordu.

Dengeli çıkışlar
Galatasaray’da ise kadronun merak edilecek tek yönü eski deyimle santrforda kimin olacağıydı. Baktık ki, Fenerbahçe hazırlık, özel, Avrupa ve bizim lig maçlarından sonra dörtlüye dönmüş, Galatasaray ise Halil ile kurulmuştu.

Bu kadrolardan Fenerbahçe yine son maçlarda olduğu gibi özellikle ön tarafta baskı kurmanın arkasında duruyor, takımdaki usta ayaklarla kontraya çıkmaya uğraşıyordu. Galatasaray’ın savunma çıkışlarında süper riskli planı her an bir kazaya sebep olacak gibi duruyordu. Fenerbahçe’de ise bu çıkışlar daha dengeli, daha akılcı daha risksizdi.

Berke sınıfı geçti
Tabii bir başka önemli merak da kaleci Berke’nin bu maçın sonucuna yapacağı etkiydi. Bütün bu meraklarımızın gidericisi başta kaleci Berke oldu. Yanlış saymadıysam en az üç tane karşı karşıya topu çelmeyi başardı.

Galatasaray’ın Feghouli, Marcao ve Muslera dışındaki oyuncuları bana göre acemiler mangası gibiydi. Fenerbahçe’de ise böyle bir tablo yoktu.

Galatasaray’ın kestiği ya da kendisine ikram edilen ataklardan öne doğru dikine ve çabuk çıkışı Fenerbahçe için en büyük dezavantajdı. Ama Fenerbahçe’deki tecrübeliler topluluğu biraz daha fazla olunca önce onlardan biri olan Mesut’tan santra gerisinden alınan topla gidip golü atması bunun en açık ispatıydı.

Yanlış paylaşım
Şöyle bağlayalım; Fenerbahçe’deki oyuncu değişiklikleri herkesin kafasında soru işareti oluştururken bir kontrada adam paylaşımını yanlış yapan Galatasaray Crespo’dan güzel bir ikinci gol yedi.

Bir gerçeğin altını çizmekte yarar var; o da galiba Galatasaray’ın bir hoca değişikliğine gitmenin eşiğine geldiğidir. Buna karşılık sakın ola ki bu galibiyet Pereira’yı koltuğuna biraz daha yapıştırır sanmasınlar.

Halil Umut Meler bana göre her şeyiyle çok gergin bu maçı doğru kararlarıyla yönetti sonuç üzerinde herhangi bir etkisi de olmadı.

MAÇIN ADAMI: Berke Özer

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.