Ali Koç/Burak Elmas/Fatih Terim/İspanyol!..

A -
A +

Hiç düşünmüyorlar, hiç bilgisayarın tuşlarına basan parmakları titremiyor… Dört yıldan fazladır “vadettiği sözlerinbirtanesini bile yerine getiremeyen…

Milyonlarca ve milyonlarca ve milyonlarca avro ödeyerek sayısız futbolcu ve teknik adam transfer ettiği hâlde” ne Süper Lig’de ne Avrupa kupalarında ne Türkiye Kupası’nda başarılı olabilen…

“Bu sezonda Konyasporların,Alanyasporların, Adana Demirsporların gerisinde kalan” takımına rağmen… Ali Koç’a “İstifa et, genel kurulu topla, başaracak olan gelsin” demiyorlar… Di - ye - mi - yor - lar… Ama daha yedi aylık Burak Elmas’a durmadan “İstifa et, seçimli genel kurul yap, başaracaklar gelsin” diye yazı üstüne yazı yazıyorlar… “Takımını liderin 22 puan gerisine düşürüp, lig 12’nciliğine indiren” bir teknik adam için “Kalmalıydı” diyerek… “Sekiz günde 11 antrenmanla takımını sahaya çıkaran” İspanyol’u yerden yere vurup Başkan’dan“Geldide ne oldu” diye hesap sormaya kalkışanlar içindir de, bu cümlelerim!.. Bakınız, Burak Elmas, Fatih Altaylı’nın Teke Tek programında, “bugün için söylenebilecek her şeyi” açık açık söylemiştir. Ama “söylenecek ama bugün söylenemeyecek sözler için” haklı olarak “söylememeyi” tercih etmiştir. Ve… Söylememekle “sevdiği, saydığı,daha başkanlık koltuğuna resmen oturmadan ve kendisiyle sözleşme yapmadan” Florya’ya gönderdiği Fatih Terim’i korumuştur. Onun incinmesini istememiştir. Dahası ona “Başkan yardımcılığını teklif ettiğini” de açıklamıştır. “Galatasaray Sportif AŞ Başkan Yardımcılığı” ne anlama gelmektedir; “Sana Galatasaray Başkanlığı yolunu açıyorum”demekten başka?.. Üstelik Burak Elmas, “Fatih Terim’i görevden almakla” belki de Galatasaray tarihine “Galatasaray’ı küme düşüren hoca” olarak geçmektende kurtarmıştır. Zira takım dağılmış, hoca dağılmış, tribünlerde destek kalmamıştı… Geliyorum, bugünün tribünlerine…“Organize bir durum” var; tekrarlıyorum; “Galatasaray sokaktan yönetilmez!..” “Sokaktan yönetmek isteyenlere bakarak, haberler yazanlar” yanıldıklarını yakında anlayacaklardır.

Bu haberler nasıl yazılıyor?..

G.Saray için durmadan “Seçim Göründü” / “Ufukta seçim var” gibi haberler okuyorum, spor sayfalarında… Bu haberleri yazan “haberci” arkadaşlarıma, “Galatasaray Tüzüğünü iyi okumalarını” ve ondan sonra “haberlerini yazmalarını” öneririm. Tüzük’te, “Olağanüstü Seçimli Genel Kurul şartları” çok açık yazılmıştır. Madde 27 / Madde 28 / Madde 92 / Madde 93 / Madde 85 / Madde 89 “iyi ama çok iyi okunmalıdır.” Göreceklerdir ki,“Başkan ve yönetim kararı olmadan / Başkan ölmeden ya da istifa etmeden / Zor, hatta imkânsız olan ‘binlerce imza’ toplanmadan / üç beş istifa ile değil, yönetim, ‘yedeklerde dâhil’ çoğunluktan düşmeden”Galatasaray’da “seçimli genel kurul” yapılmaz, yapılamaz… Şimdi, soruyorum; Başkan “seçimi düşünmediğine göre, “Ufukta seçim görünüyor” haberleri nasıl yazılıyor?..

Kimler “istifa” istiyor?..

Galatasaray Başkanı ve yönetimi“seçim istemediğine” göre ve Galatasaray Tüzüğü ortada iken…Tribünlerde“istifa” diye bağıranlar, sokaklardan“istifa açıklamaları” yapanlar, orada burada toplanarak, dijital haberleşme gruplarında buluşarak“seçimli genel kurul” isteyenler, nasıl hedefe ulaşacaklar?..

“Boşa kürek çekenler” ayrıca, “bir araya gelebilecek ve masaya ‘tekyumruk vuracak’ durumda” da değiller. Zira… “Toplananlar,buluşanlar,haberleşenler” bir araya gelemezler;“Liseciler ve Liseci olmayanlar” el ele veremezler!.. Peki ya “Sokaktakilerin arkasında” kimler olabilir?

“Büyük ve başka hedefleri olan” iki isim aklıma geliyor; Fatih Terim ve Abdürrahim Albayrak;“iflas etmiş”iki ünlü!.. “Onlar varsa” çok yazık; onlara acıyor ve“onlar adına” üzülüyorum!..“

Beşiktaş hocalığı!..

Bakıyorum, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Cebi’nin çıkıpda “Önder Karaveli ile 1,5 yıllık sözleşme yaptık. O Beşiktaş’ın kalıcı teknik direktörüdür” diyemez. İşte, Karaveli’nin Vikipedi’de yazılı “teknik direktörlük” kariyeri: 2000-200: Beşiktaş Futbol Okulu Müdürü / 2001-2004-2005-2007:Beşiktaş-Özkaynak-U19-U17-U21 /2077-2008: Siirtspor / 2009-2012: Kasımpaşa U19 / 2012-2013: BeşiktaşU19/2015-2016:BaşakşehirAltyapı / 2016-2017: Çanakkale Dardanel / 2017- 2018:KestelBelediyespor/2018-2020:Başakşehir U21 - U19 / 2019-2021: Karabağ - Yardımcı Antrenör / 2021-2022: Beşiktaş U19-Beşiktaş. Bu kariyer, Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birinin takımının“kalıcı teknik direktörü için” yetmez!..Yani,bana göre “kalıcıhocalık” için Karaveli de,Güneş de olmaz… Kim olur; bilmem ki, Fatih Terim olmaz mı?..

Şaka!..

“Löw gelmezse”, Mesut Özil gidecekmiş; Fenerbahçe için iyi haber… Hadi, Pereira anlamadı, Mesut’u… Ama “has Fenerbahçeli” İsmail Kartal; o da mı anlamadı?.. Anlayanlar, Ali Koç, Acun Ilıcalı ve “futbol dışı Mesut’u, ona her hafta 375 bin sterlin ödeyen Arsenal’in onu neden oynatmadığını” hiç araştırıp, soruşturmayan “Mesutsever” Fenerbahçeli yorumculardı. Acun, patronu olduğu Hull City’ye alsa ya Mesut’u; hem Mesut’u hem Fenerbahçe’yi,hem AliKoç’u hemde Hull City’yi kurtarmaz mı?..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.