Talih kuşu Cimbom'a vurdu

A -
A +
Şampiyonluk yarışının kıyasıya yaşandığı ligimizin boyu gitgide kısalıyor. Artık telafisi zor haftalar başlıyor. 21 ve 22.haftalar Galatasaray'a adeta "İkram" haftası oldu. Beşiktaş, Eskişehir ve Balıkesir maçlarında 5; Fenerbahçe de Akhisar ve T.Konya maçlarında 5 puan kaybetti.
Galatasaray, bu iki haftada oynadığı Medicana Sivas ve SAİ Erciyes maçlarından 6 puan çıkardı.
Beşiktaş'ın Avrupa'da yoluna devam etmesi de lider Galatasaray'ın işine geliyor.
Lig ve Avrupa'da çok zorlu bir takvimi olan Beşiktaş, 14 günde (8-22 Mart) 5 kritik maç oynayacak. (Medicana Sivas, Club Brugge, SAİ Erciyes, Club Brugge, Fenerbahçe)
Galatasaray ise pazar günü Kadıköy'e ciddi bir kredi ile gidiyor. Fenerbahçe derbiyi kaybettiği takdirde son 11 haftaya 7 puanlık farkla geride girecek. Yani lig Galatasaray'ın istediği gibi gidiyor.

Bursa-Mersin İY derslik bir maç
Evinizde oynadığınız bir maçın 17.dakikasında kaleciniz kırmızı kartla atılıyor ve penaltı golüyle de 1-0 geriye düşüyorsunuz. Önünüzde en 75 dakika var ve 10 kişi kaldınız. Şenol Güneş sabırla ve yerinde hamleler yaptı. Amerika'da bir kız çocuğu dünyaya gelen ve bu seyahatten yorgun dönen Volkan Şen'i 46'da oyuna soktu. Maç sanki 11-11 oynanmaya başladı. Eksik Bursaspor'un stoperi Civelli hücuma çıktı takımına bir penaltı kazandırdı: 1-1. Volkan Şen, Civelli'ye bir asist yaptı: 2-1. 
Rıza Çalımbay ise skor 1-1 olunca; Futacs-Pedriel daha sonra da Sinan Kaloğlu hamlelerini yaptı. 
Bunu gören Şenol Güneş kontrollü futbola döndü. Kalede tecrübesiz genç bir isim vardı. Belluschi, Şamil, Ozan Tufan gibi savunma tarafı yüksek futbolcularla oyunu orta sahada kabul etti.  Ve bir teknik direktörün soğukkanlılığı ve oyunu doğru okumasının en güzel örneğini seyrettik. Demek ki; 10 kişi ile de maç kazanılabiliyor.
Kasımpaşa da 43 dakika 10 kişi oynadığı Gaziantep deplasmanında maçı kazanmayı bildi. 

İSMAİL KARTAL HATA YAPTI? 
İsmail Kartal, Caner'in kart cezalısı Hasan Ali'nin sakatlığı sebebiyle sol bekte Kadlec'i oynattı. Kadlec'e yer açabilmek için de ALVES-EGEMEN ikilisini bozarak, tandemi BEKİR-EGEMEN yaptı. M.Topal-Selçuk-Meireles'ten kurulu orta saha da Konya deplasmanında üretken olmadı. Yabancı tercihini Meireles yerine Alves'ten yana kullansa hem son haftaların başarılı ikilisi ALVES-EGEMEN'i bozmamış olur, hem de Emre'yi oynatarak orta sahada üretken olurdu. Nitekim Emre girince maç döndü. Otoritelerin büyük bir çoğunluğu İsmail Kartal'ın Konya'da aşırı savunmacı bir takımla sahaya çıktığı görüşünde birleşti.

5-6. hakemliğe güzel örnekler 
İlave yardımcı hakemlik ciddi bir tartışma konusu olmakla beraber en güzel örneklerini de bu hafta yaşadık.
Bursa-Mersin İY:  Mersinli Welliton ceza sahası içinde koluyla oynadı. 5.hakem Serkan Tokat çok net ve kararlı bir şekilde hakem Mete Kalkavan'a penaltı yardımında bulundu. 
Beşiktaş-Balıkesir: Gökhan Töre'nin ceza sahası içine gönderdiği topu Balıkesirli Aykut elle kesti. 6.hakem Erkan Engin yine çok net ve kararlı bir şekilde hakem Halis Özkahya'dan penaltı çalmasını istedi. (Aynı Erkan Engin, düdük çaldığı Elazığ-Giresun (1-2) maçında elle atılan golü görememişti. 7 Aralık'tan bu yana PTT 1.Lig'de düdük vermiyorlar.)
G.Birliği-Med.Sivas: Bu karşılaşmada da yine 6.hakem Serhad Ürkmez ele çarpmaya doğru bir kararla "devam" dedi.

GOL?KRALLIĞI:
14 GOL
Fernandao (Bursa)
Demba Ba (Beşiktaş)
13 GOL
Burak (G.Saray)
Cardozo (Trabzon)
11 GOL
Gekas (Akhisar)
9 GOL
Semih (Başakşehir)
8 GOL
Muhammet (G.Antep)
Sow (F.Bahçe)
Stancu (G.Birliği)
Aatıf (Sivas)
Bakambu (Bursa)
Mehmet Ekici (Trabzon)
Traore (Karabük)

Haftanın sözü!
Maçı kazanan teknik adam en iyi rotasyonu yapmıştır, maçı kaybeden teknik adam en kötü rotasyonu yapmıştır!

"KIRMIZI?KART:
Pedro (Beşiktaş)
Lawal (Eskişehir)
Orhan (Kasımpaşa)
Harun (Bursa)

CEZALILAR
Yasin (SAİ Erciyes)
Adem (Med.Sivas)
Boffin (Eskişehir)
Muhammet (G.Antep)
Custodio (Akhisar)
Epureanu (Başakşehir)
Vederson (Mersin İY)
Aytaç (Trabzon)
Traore (K.Karabük)

ATILAN PENALTI
Semih (Başakşehir)
Mitrovic (Mersin İY)
Fernandao (Bursa)
Demba Ba (Beşiktaş)
Vargas (Balıkesir)

KALEYİ?ŞAŞIRAN
Merter (Akhisar)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.