Kapris yapma zamanı değil

A -
A +
Cumartesi akşamı 22.16'da atılan kurşunlar hedefine fazlasıyla ulaşmıştır. TFF ve Kulüpler Birliği de, Süper Lig'i 1 hafta erteleyerek olayı gerçekleştirenlerin hedeflerine katkı sunmuşlardır.
Fenerbahçe, "Federasyon'da yapılan" Kulüpler Birliği toplantısına katılmalıydı. "Biz ve onlar" görüntüsü vermemeliydi.
Ancak yaptıkları basın toplantısında aklıselim hâkimdi.
Fenerbahçe, Kulüpler Birliği toplantısına gitmiyor.
Trabzonspor, "geçmiş olsun" ziyaretine katılmıyor.
Fırsatını bulan ince ince laf sokmaya devam ediyor.
Böyle bir olaydan bile herkes kendi heybesine bir şeyler atma peşinde!
Vali olayın sıcaklığı ile belki de tansiyonu düşürmek için "Olay yerindeki ilk bulgular bir taşla müdahaleyi gösteriyordu" cümlesini kullandı. Bu cümlenin önü ve arkası da var. Hiçbir şey örtülmüyor.
Ama bu bile saptırılmak için fırsat bilindi.
Bu ülke; Aziz Yıldırım ve İbrahim Hacıosmanoğlu kapris ve duygularına heba edilecek bir ülke değil.
Bu olay organize bir tezgâhsa; bu kaprisler ve sert üslup, planlayanlar için fırsat olmuştur.
Bu olay şayet yerel bir akıl ise beslendiği yer yine bu kaprisler ve sert üsluptur!
Gelin bir barış fotoğrafı verin! Vebalden kurtulun! 
İnanın çok yorulduk!

AMA?HİÇ YAKIŞMADI
-"Yakup Aslan, karşı kulübün yöneticisini öven bir takım açıklamalar yaptığı için tepki aldı. Bu tepkilerin olması çok normal. 'Fenerbahçe'nin yıllar önce Trabzonspor'un yayın gelirlerinden daha fazla para alması için Aziz Yıldırım'ın çok emeği oldu' sözleri kullanmayacaktı. Fenerbahçe'nin Trabzon'a katkısı olamaz. "
(İbrahim Hacıosmanoğlu - Olaydan 24 saat sonra Beyaz TV)
-"F.Bahçe'de çok sayıda sakat oyuncu var. Bunların iyileşmesi ve düzelmesi için kupa ve lig maçları ertelendi."
(Sosyal medyada atılan kurşun kadar tahrik edici cümleler)

AYAKTA ALKIŞLADIM
-"Bu eylem bir Fenerbahçe-Trabzonspor çekişmesi ya da Fenerbahçe-Trabzonspor odaklı değildir, ciddi bir terör eylemidir. Fenerbahçe yönetim kurulu olarak bu eylemi bir camiaya bir bölgeye mâl etmek gibi bir anlayışımız yoktur." 
(Tolga Deniz Aytöre -
Basın toplantısı)
-"Biz kimseyle düşman değiliz. Fenerbahçe, Türkiye'nin büyük bir kulübü ve bir Anadolu kulübü aynı zamanda. Trabzonspor'a geçmişte en çok faydası dokunan kulüp Fenerbahçe'dir. 3-5 sene önceki, Digitürk pastasından hisse almak konusunda Trabzonspor'u savunan Aziz Bey'di. 
(Yakup Aslan - Olay
akşamı - Trabzon Havaalanı)

İNANDIRICI OLMADI
Süper Lig tamamen rekabetten ertelenmiştir. Samimi ve gerçek bir duruş sergilenmek istenseydi; PTT 1.Lig, Spor Toto 2.Lig, 3.Lig, BAL ve hatta amatör maçlar da ertelenirdi.

26. HAFTA
Bu hafta futbol analizi yapılacak bir hafta olma özelliğini kaybetmiştir! Yok o önde bastı, yok o fazla kapandı, yok o penaltıydı, bu değildi... Bunlar çok boş lâf! Şampiyonluk yarışı bile çok gölgede kaldı. Sadece şunu söyleyelim; 26.haftada ligin dibi pes etti gibi!









UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.