KAZA MI, KASIT MI, İHANET Mİ?

A -
A +
Dün sabah saat 10'da A Haber'de, "Medya Dünyası" programında konuktum. Program sunucusu Nihan Günay, önce haberi veriyor; sonra haber üzerine tahlil ve yorumlar yapıyorduk...
Başbakan sn Davutoğlu'nun "B Planı" açıklamasını yorumlamıştık. Şimdi de parti kapatma haberleri üzerine konuşuyor, bunların asılsız olabileceğini, her fikrin kendini mecliste temsil edebilme yolunu kapatmamak gerektiğini, medeni dünyada parti kapatmanın yeri olamayacağını, üçüncü dünyalılık olan parti kapatmanın Yeni Türkiye'ye yakışmayacağını, buna rağmen birileri, bazıları, bazı mihrakların bunu işleterek iktidarı zora sokma niyeti taşıyabilecekleri gibi fikir yürütmeleri yapıyorduk.
Tam o esnada bir "son dakika" haberi geldi:
Konya'da bir F4 jetimiz düşmüştü.
Önce pilotların atlayıp kurtulduklarını haber aldık, sonra bir pilotun kurtulduğu açıklandı. Fakat kısa süre sonra her iki pilotumuzun da şehit olduğunu öğrendik.
Evvela şehitlerimize rahmetler diliyoruz. Ailelerinin acılarını paylaşıyor, sabır ve metanet temenni ediyoruz. TSK'ya ve milletimize "başınız sağolsun" diyoruz...
Canlı yayında da ifade ettiğimiz gibi geriye doğru giderek F4'lü ölümleri sorgulama mecburiyetindeyiz... Şah Fırat harekâtından hemen sonra geçen hafta  Malatya'da bir F4 düşmüş ve iki pilotumuz şehit olmuştu. Bu defa Konya'da Azerbaycan'la yaptığımız müşterek askerî tatbikatta yine F4 düştü ve iki pilotumuz şehit oldu. Yazının bu noktasında Konya valisi Muammer Erol'la görüştük. "Eğitim kazası olduğu anlaşılıyor" dedi. Temennimiz böyle olması. Düşmenin, pilotaj hatası veya uçaktan ileri gelmiş  olmasını temenni ederiz. O zaman bunun adı kaza olur. Kaza, kuvvetli ihtimal olsa da diğer ihtimalleri de inceden inceye düşünmeli.
İki ihtimal daha var:
Bunlardan biri kasıttır.
Kasıt veya sabotaj. Siber savaşlar devrindeyiz. Uzaktan müdahaleler şaşırtıcı çaptadır. Şah Fırat'ın hazırlık çalışmalarından biri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyaretinde yapılmıştı. Daha doğrusu o hazırlık, ziyaretle perdelenmişti. Uçak, bu ilimizde düştü. Buna kasıt veya sabotaj denebilir. Güneyimizdeki iki devletten şüphe edebiliriz.
İhanet ihtimaline gelince:
Dünkü müessif hadise  Konya'da oldu. Konya, Başbakan sn Ahmet Davutoğlu'nun memleketidir. Bir paralel ihanet olamaz mı? Orduya ciddi sızmalar olmamış mıydı? "Seni evinde bile vurabiliriz!" mesajı verilmek istenmiş olabilir. Hadisenin Bank Asya'nın yüzde 80'inin TMSF idaresine geçtiği gün olması manidardır.
Dünya ve ahiret zamanlarının en üstün günü olan şu mübarek Cuma'da Malatya ve Konya şehitlerimizle Bedir Harbi'nden bugüne kadarki bütün şehitlerimize gani gani rahmetler diliyor, şefaatlerini umuyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.