Moussa’nın resitali

A -
A +

'Sow’un üç gollük resitali, Beşiktaş’ı hiç boş geçmeyen Senegalli oyuncunun derbi öncesi mesajı gibiydi. '

Her geçen gün daha da iyi bir performansla oynayan Fenerbahçe, Rizespor’u deplasmanda 5-1 mağlup ederek Beşiktaş maçı öncesi şampiyonluk yarışının en büyük favorilerinden olduğunu ispatladı. Fenerbahçe’de Moussa Sow’un üç gollük resitali, siyah-beyazlı takımı hiç boş geçmeyen Senegalli oyuncunun önümüzdeki hafta öncesi verdiği bir mesaj gibiydi. Geldiği güne nispeten fizik olarak daha iyi durumda olan Sow’un ligde önemli haftalara girilirken yeniden eski günlerine dönmesi Fenerbahçe’nin elini oldukça rahatlatacaktır.
Advocaat’ın sezon başında 11’de düşünmediği Aatıf’ın son haftalarda bulduğu forma şansını çok iyi değerlendirmesi ve bu performansını dün bir gol, bir asistle taçlandırması 11’deki yerini sağlamlaştıracaktır. Hocanın Rize deplasmanına kadar 11’de ısrarla şans verdiği Volkan Şen’in de yeniden kadroya girebilmek için artık nerede yanlış yaptığını düşünmeye başlaması gerek. Derbi öncesi cezalı duruma düşmemesi için oyundan alınan Skrtel ile Mehmet Topal da her zaman olduğu gibi yine günün iyilerindenlerdi.
Bir parantez de Hollandalı teknik adam Dirk Advocaat için açmak lazım. Fenerbahçe’de oynayanlar da oynamayanlar da ortak bir hedefe kilitlenmiş durumda. Hem kulübedeki oyuncuların hem de sahada mücadele eden her bir ismin yüzü gülüyor. Tecrübeli teknik adam yaşının da getirdiği olgunlukla bütün futbolcularını doğru şekilde motive etmeyi başarmış. Üç gol atan Sow’u alkışlatmak için kenar alması da Vitor Pereira’nın pek umursamayacağı önemli bir jestti. Sarı-lacivertliler önümüzdeki hafta Kadıköy’de Beşiktaş’la erken final niteliğinde bir maç oynayacak ve bu maçı kazanması halinde şampiyonluk için gerekli olan rüzgarı da arkasına almayı başaracak. 

MAÇIN ADAMI: Moussa Sow
Eski günlerine döndüğünü ispatladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.