Sneijder'in füzeleri

A -
A +
Galatasaray-Fenerbahçe maçlarına dünya derbisi diyoruz ama dünkü karşılaşmaya bakınca artık ülke derbisi bile demek zor... Normal bir Süper Lig maçı gibiydi. Derbi havasından uzak bir futbol oynandı.
Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçe daha etkiliydi. Savunma yönü güçlü ve mücadeleci bir kadro tercih eden İsmail Kartal, beraberlik peşindeydi.
Orta sahası kalabalık olan Fenerbahçe, Emre'nin de oyundan çıkana kadar etkili oyunuyla birkaç pozisyon buldu. Bu anlamda Emre'nin sakatlanması Galatasaray'ın avantajı oldu.
İkinci yarıya iyi başlayan ise Galatasaray oldu. Sneijder'in şutunun hemen sonrasında Olcan'ın direkten dönen topu Galatasaray'ın ilk pozisyonlarıydı.
Bruno Alves'in, Dzemaili'ye yaptığı gereksiz hamle maçın ilk kırılma anıydı. Burada Cüneyt Çakır'ın kararı çok doğruydu.
Fenerbahçe'nin 10 kişi kalması sonrasında oyunun kontrolü tamamen Galatasaray'ın eline geçti.
Ancak burada Prandelli, hamle yapmakta gecikti. Umut'un kırmızı karttan hemen sonra oyuna girmesi gerekirdi. Yorulan Olcan'ın da değişimi hemen arkasından yapılmalıydı.
Derbide ikinci kırılma anı Kadlec'in kaçırdığı golde yaşandı. Kadlec topa ayakla vursa anlarım da o pozisyon da golü kafayla kaçırmak çok daha zordur.
İsmail Kartal'ın Emenike değişikliğini de anlayamadım. 10 kişi kalmışsın sadece kontratakla golü bulabilirsin, bu anlamdaki en iyi oyuncunu sahadan çıkarıp, Hasan Ali'yi alıyorsun. Gerçekten garip.
Golsüz biteceğini düşündüğüm derbinin son dakikalarında bir usta sahne aldı. Wesley Sneijder Fenerbahçe kalesine yolladığı iki füzeyle maçı güzelleştiren isim oldu.

MAÇIN ADAMI
Wesley Sneijder

KIRILMA ANI
Alves'in kırmızı kartı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.