Bir yıl sonra da biz evlendik

A -
A +
“Kayınpederimin adı Muammer’di. Eşim de çocuğun ismi Muammer olsun istiyordu.”
 
Balıkesir il temsilcisi İsmet Çetinkaya Abinin vesilesi ile Balıkesir iline sınıf öğretmeni olarak tayinim yapılmıştı 1980 yılında.
Doğru İsmet Abinin yanına gittim. Kendi elleriyle yazdı dilekçeyi.
“Balıkesir Merkez Bereketli, Taşköy, Cinge ve Bozen köylerini istiyoruz” diye belirtti. Dilekçeyi İl Milli Eğitim Müdürlüğü atama bölümüne verdim.
Bu köylerin adını hiç duymamıştım. Benim köyümden tamamen farklı köylerdi. Ama hiç de itiraz etmedim.
Neyse atamam ilk sırada belirttiğimiz Merkez Bereketli köyüne yapıldı.
Göreve başlarken oldukça sevinçli ve mutluydum. Yiyecek ekmeğin içecek suyun varmış derler ama benim bu köyde nasibim daha da fazlaydı.
Nitekim benim atanmamdan bir ay sonra da aynı köylü olan bayan bir öğretmen Bereketli köyüne yani kendi köyüne atandı.
Köyde o yıllarda beş öğretmen görev yapıyorduk. Diğer öğretmenlerin hepsi evliydi. Sadece biz ikimiz bekârdık. Bir yıl sonra da biz evlendik. Okulda da bekâr öğretmen kalmamış oldu.
Aradan geçen iki yıl sonra 1983 yılında ekim ayında tayinimiz rotasyon ile Balıkesir’den Adıyaman iline çıktı.
Balıkesir nere Adıyaman nere? Devlet memurluğu böyleydi. Görev görevdi…
Çok zor şartlar altında Adıyaman ilinin Kâhta ilçesinin Dut köyüne gittik. Ve eşim de hamileydi. Daha tayin olduğumuz köyde vardığımız gün bizi bir sürpriz bekliyordu.
Köyde bir gece kaldık, kalmadık. Sabaha karşı eşimi Adıyaman Devlet Hastanesi Doğum bölümüne yatırdık.
Bir taraftan gurbette olmanın verdiği tuhaf duygular, bir taraftan eşimin sağlık durumu, öte yandan baba olmanın verdiği heyecan… O anları tarif etmek imkânsız gerçekten… Duadan başka yapacak bir şeyimiz yok… Allah’ım sen her şeye kadirsin.  Hayırlısıyla sağlıklı bir evlat sağlıklı bir doğum nasip eyle…
Çok şükür Rabbime herhangi bir sıkıntı yaşamadan doğumumuz gerçekleşti ve hastaneye yattığımızdan bir gün sonra 16 Ekim 1983 tarihinde bir oğlumuz oldu.
Bizim inancımızda da geleneğimizde de, kültürümüzde de isim vermek çok önemlidir. Çocuğa verilecek isim çocuğun babası üzerindeki haklarındandır. Ve çocuğa güzel isimler vermelidir.
Ben de eğer oğlum olursa ismini Ahmet koymak istiyordum. Aslında kardeşim vardı Ahmet diye. Ama yine de Ahmet olsun istiyordum. Eşimin ise iki kız kardeşi daha vardı. Üç kız kardeşlerdi. Kayınpederin hiç oğlu yoktu. DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.