Bu bir nasip meselesiydi

A -
A +
Gaziantep’in Nizip ilçesinde 17 Aralık 1964'te doğdum. 18 Mayıs 1965'te de Mersin'e taşınmışız. 19 Haziran 1981'de lise 1. sınıftan ayrıldım ve 11 Eylül 1981'de babamın da tanıdığı bir su tesisatçısının yanında çırak olarak çalışmaya başladım.
Patronum kendine ve dükkâna almamız gereken bazı ihtiyaçlarını da arka sokaktaki bir bakkaldan temin ederdik ve bakkala beni gönderirdi.
Bakkalımız emekli bir astsubaydı. İsmi de hatırladığım kadarıyla Abdulkadir idi. Türkiye gazetesine abone olmuştu ama evden gazeteyi bırakması konusunda baskı görüyordu ve aile huzurunun gitmemesi için çareler arıyordu. Ama gazeteyi bırakmaya da gönlü razı olmuyordu.
O yıllardaki dağıtıcımız, şimdiki Bursa Yurdu Müdürü Abdülhamit Kaya Ağabeydi. Hiç unutmuyorum o günü. Tarih 31 Mart 1982’ydi. Dağıtıcı ile benim aynı anda olduğum bir anda dedi ki dağıtıcıya:
“Ben gazeteyi bırakmak istemiyorum ama evime de götüremiyorum. Parasını ben vereyim sen gazeteyi bu delikanlıya bırak olur mu?”
Bu da bir nasip meselesi olmalıydı. Her şeye bir vesile gerekmiyor muydu? Bu vesile ile ben de Türkiye gazetesi ile tanışacaktım.
31 Mart 1982 günü gazeteye abone olduğum gün gazetemizin fiyatı 20 kuruştu. Bir gün sonra 1 Nisan 1982'de fiyat ayarlaması yapılmış ve 30 kuruş olmuştu.
Okudukça hayran kaldığım ve tiryakisi olduğum bu gazetenin 16 ay sonra da dağıtıcılığına başlama şerefine nail oldum. Tarihini de hiç unutmuyorum: 1 Haziran 1983.
Önce yaklaşık bir yıl Mersin'de kalıp Tarsus’ta dağıtım yaptım.
6 Kasım 1983 seçimlerinde rahmetli Turgut Özal’ın Başbakan olduğu sıralarda Tarsus’ta gazete dağıtıyordum. İki kişiydik. Diğer arkadaşımız da şimdiki Adana matbaamızdan emekli olan Orhan Ağabeydi. Tarsus’ta da yaklaşık 100 kadar abonemiz vardı o zaman.
Temmuz 1984'te askere gidene kadar gazetemizi dağıttım. 9 Temmuz 1984'ten 27 Aralık 1985'e kadar askerliğimi yaptım. Tekrar Mersin'e döndüm. O zamanki müdürümüz Kazım Temir Abiydi:
“Erdemli'ye yeni büro açacağız, gider misin?” dedi.
“Elbette giderim efendim” dedim.
24 Şubat 1986'da Erdemli'ye ayak bastık elhamdülillah. Erdemli Mersin'e 40 km uzaklıkta şirin bir Osmanlı kasabası gibiydi. Erdemli halkı çok muhafazakârdır. Çok iyi yürekli ve değerli insanları vardır.
Deniz kenarında çok şirin bir yerdir. Burada 24 Şubat 1986 sabahı dağıtıma başladık... DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.