Sırtındaki bu el izi de ne?

A -
A +
Gömleği getirdi ve tam giyeceğim zaman sırtımda bir el izi olduğunu fark etti. Şaşırdık kaldık...
 
Kapalıçarşı'da esnafım. Ben ve ailem 2015'in eylülüne doğru Didim’e tatile gitmek üzere yola çıkmıştık. Yolda bir süre sonra aracımın iki lastiğinin birden anormalleştiğini aracın sağa sola çekmeye başladığını hissettim.
Aracımı en uygun zamanda bir benzinciye çektim. Aracın sağ lastiğinin neredeyse tamamen indiğini fark ettim. Arka sağ lastik de hafif inmişti. Derken orada hem ön hem arka lastiğe hava bastım.
Bu arada benzincide çalışan bir arkadaşa da lastik tamircisinin ne kadar mesafede olduğunu sordum.
Takriben 10 kilometre mesafede olduğunu söylediler. O hâlde yola koyuldum ve sözü edilen mesafede lastikçiyi buldum. Ama günlerden pazar olduğu için kapalıydı. Lastikçinin camında yazan cep numarasından kendisini aradım. Durumu izah ettim. Sağ olsun yarım saat sonra geldi.
Yeni lastiği bagajdan çıkarttım. Lastikçi havası inen lastiği kontrol ettikten sonra çiviyi buldu ve çıkarttı. Sonra da bana yalnız olduğunu, oraya tıpa çakarken benim de kendisine yardım etmemi istedi.
“Abi sen lastiği tut, ben de bu tıpayı lastiğe çakayım, uzun yolda sıkıntı çıkartmasın” dedi.
Ben de “tamam” deyip yardım ettim. Tıpayı çakarken nasıl olduysa elindeki pim fırlayıp yüzüme çarptı. Çarptığı yer gözüm ile burnumun arasındaki boşluktu. Yüzüm kanamaya başladı.
Ama çok enteresandır o esnada sanki beni birisi itti ve o pimin gözüme gelmesini engelledi.
Ben pimin gözüme gelmediğine sevindim Rabbime şükrettim...
Lastiği tamir ettirip yolumuza devam ederek Didim’deki tatil yerine hotele geldim. Üstüm başım kirlenmişti.
Resepsiyondan odamızın anahtarını istedim. Hanıma da “siz işlemleri yaptırın, ben bir duş almaya çıkayım” dedim.
Duş aldım üstümü giymek üzere hanımdan gömlek istedim. Gömleği getirdi ve tam giyeceğim zaman sırtımda bir el izi olduğunu fark etti. Şaşırdık kaldık. Ve bu el izi takriben sırtımda bir ay kadar kaldı. Tanıdığım bir hoca efendiye sordum. Hatta sırtımı açıp el izini gösterdim.
“Bunun bir hikmeti var mı hocam?” dedim.
“Daha ne istiyorsun. Verilmiş sadakan varmış. Allahü teala aldığın bir hayır dua sebebiyle seni korumuş” dedi.
Rabbim cümlemizi kazadan beladan muhafaza eylesin. Hayırlı günler dilerim.
          Atilla Şenol-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.