Onu böyle bırakamazdım!..

A -
A +
“Tam araca bindim kapıya biri yaklaştı. Kılık kıyafeti yerindeydi. Düzgün bir lisanla selam verdi.”
 
Ben bir uluslararası tır şoförüyüm. Yükümü Kilis’ten yükledim, Adana istikametine doğru giderken Tarsus Pozantı yol ayrımında bir benzin istasyonunda mecburi mola verip yoluma devam edecektim.
Vakit gece, sabaha karşıydı… Biz bu bölgede genel prensip olarak gümrük kapısı sonrası aracımıza yolcu almayız. Onlara araç durdurmamızın sebebi ise her birinin gümrüğe sıra beklemek üzere araç bırakıp yola çıkan şoför olmasıydı. Onun dışında, yolda araca yolcu almak pek mümkün olmaz.
Tam araca bindim kapıya biri yaklaştı. Kılık kıyafeti yerinde biriydi. Düzgün bir lisanla selam verdi. Selamını aldım. Uzak istikametleri göstererek “yolda kaldım, beni arabana alır mısın?” dedi.
-Ne iş yaparsın, nereden gelip nereye gidersin, dedim.
Mesleğini söylemedi ama Mersin’e gideceğini söyledi.
“Kimin kimsen var mı?” diye sorduğumda verdiği cevaptan kişinin akli yönden biraz sıkıntılı olduğunu anladım.
“Buraya nasıl geldin?” dedim.
“Otobüsle geldim” dedi. Kim bilir hangi yolcu otobüsünün hangi dalgın kafa ya da art niyetli muavini adamcağızı burada bırakıp gitmişti…
Orada anlık bir plan yaparak bu insana nasıl yardımcı olabileceğimi düşündüm. Bu kişiyi alıp Mersin’e kadar götürme şansım yoktu. Bu dağ başında da böyle bırakıp gitmeye vicdanım el vermezdi. Öyleyse bu kişiyi alıp en yakın emniyet güçlerine bırakmak en mantıklı yoldu.
“Haydi bin bakalım” dedim.
“Çok teşekkür ederim” diyerek bindi. Çıktık birlikte yola… Yol boyu sorduğum birkaç sorudan da anladım ki “âkil” dedikleri bir durumda değildi. Pek de kibar bir insandı. Kim bilir hangi sebeple akli dengesini kaybetmişti?
Bir müddet sonra, gün ağarırken yolumun üzerinde bir karakola uğradım. Sabah erken saatler olduğu için nöbet değişim vakti olmalıydı.
Bölgede aktif olarak görev yapan kapıdaki memurun gözünden uyku akıyordu. Tırı karakolun yakınına park edip yanımda da o vatandaş ile kendisine doğru yürüdüğümde dikkat kesildi.
Biraz yaklaşınca selam verdim.  Yanına geldim. Kendimi tanıttım.  Görevimi söyledim. Kimlik bilgilerimi gösterdim. Sonra da yanımdaki meçhul yolcu hakkında yaşadıklarımı anlattım. Bu memurun meçhul yolcuyu benden teslim almasını bekliyordum. Ama memur pek oralı gözükmüyordu... DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.