Dağıtıcıdan abonelere selam var...

A -
A +
“Abonelerimizin tamamına selam gönderiyorum. Allahü teâlâ bu gazeteyi daim kılsın...”
 
 
Ben 26 yaşında iken tanıdım gazetenizi… İnsan olarak Rabbimin rızasına kavuşmak için Sevgili Peygamberimizin gösterdiği yol olan Ehl-i sünnet yolunda olmak gerektiğini gazeteniz sayesinde öğrendim.
1983 yılında gazetemizde İznik’te dağıtıcılığa başladım. Satış elemanı, gazete büro müdürü, mağaza sorumluluğuna getirildim...
Yalova depreminden sonra Bursa’nın ilçelerine abone çalışmalarına çıktığım bir gündü. Gemlik sanayinde dolaştım o gün. Esnafa gazeteyi tanıtıyor, abone olmak isteyenleri abone kaydediyordum. İçeri girdiğim esnafın bir tanesinin masasında şimdilerde bazılarının adına "saman" dediği gazeteyi gördüm. Selam vermeden çıkmak bize yakışmazdı:
-Buna abone misiniz, dedim.
-Tabii ki, dedikten sonra bir de kararlılık belirtti:
-Sizin gazetenizi almam!
Yine tevazu gösterdim. “Canın sağ olsun” dedim. Dışarı çıkacakken içindeki öfkesini saklayamadı adam.
“Sizinle biz aynı gözüksek de farklıyız. Siz bir zamanlar tiraj rekoru kırsanız da artık rekor bizde” dedi. “Her çıkışın bir inişi oluyor demek ki” dedim
“Biz mi ineceğiz? Biz koskoca bir dağız. Biz dünyaya açılıyoruz, dinler arası diyalog kuruyoruz. Siz Ehl-i sünnet diyor başka bir şey demiyorsunuz…”
Sözü fazla dinleyemedim kendimi sokağa zor attım. Aman ya Rabbi! Bu ne hırstı böyle? Kendi kendime "ya sabır, ya sabır..." diyerek esnaf ziyaretlerine devam ettim.
Az ileride bir esnaf, kendisinin farklı bir gazete okuduğunu, farklı düşüncelere sahip olduğumuzu söylerken beni “gel bir çay ısmarlayayım iç öyle git” diyerek masaya buyur etti.  Sohbet esnasında “abone olana altın filan veriyor musunuz?” diye güldü. Sonra da "saman" gazetesinin de dolaştığını belirterek “sizin gazeteden üç abone bıraktırana bir altın veriyorlar” diye anlattı.
Adama çay için teşekkür ederek yanımda bulunan Peygamberler Tarihi kitabını hediye ettim.
Şimdi Tacir Mahallesinde on bir abone var. İznik’ten minibüsler getiriyor. İşten çıktığımda gazeteleri abonelerime teslim ediyorum. Bu vesileyle abonelerimizin tamamına selam gönderiyorum. Allahü teâlâ Ehl-i sünnetin bayrağı olan bu gazeteyi daim kılsın. Allahü teâlâ başta Cumhurbaşkanımıza ve devletimize, milletimize askerimize, gazetemize yardım eylesin. Nam-ı diğer "Çoban Naim"...
        Naim Altındağ-İznik/Bursa
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.