"Hayırdır, beni birine mi benzettin?"

A -
A +
 “Niçin beni göz hapsine alsındı? Canım sıkıldı. Daha fazla sabredemedim. Kalkıp yanına gittim...”
 
 
Üniversite ikinci sınıfa gidiyordum. Bir cuma günüydü zannediyorum. Arkadaşlarla beraber okuldan çıktık. Amacımız okulun az ilerisinde bulunan çay bahçesinde biraz oturmak, derslerin stresini atmaktı... Dört kız arkadaş karşılıklı oturmuş, konuşup muhabbet ederken, arkadaşımın biri kulağıma fısıldadı:
-Şu ileride oturan adamı tanıyor musun?
-Hangi adamı?
-Adam sürekli sana bakıyor kız?
Yönümü o tarafa çevirdim. Gerçekten de üç masa ileride tek başına oturmuş saçları hafif dalgalı bir adam gözlerini bana dikmiş bakıyor.
Arkadaşa döndüm:
-Hayır tanımıyorum, dedim.
-Buraya gelirken o da bizimleydi sanki. Biz buraya oturduğumuzdan beri devamlı seni izliyor. Dikkatimi çektiği için söyledim.
Sonra şakaya döktü işi:
-Sakın gizli hayranlarından olmasın?
-Saçmalama lütfen babam yaşında adamın benimle ne alakası olur?
-Ne bileyim kızım…
Canım sıkılmıştı doğrusu. Arkadaşa da sitem edip sert çıktım:
-Lütfen bu konuyu kapatalım…
Konuyu değiştirip sohbete dalmıştık ama moralim altüst olmuştu. Bir ara kendimi tutamayıp tekrar gözümü o tarafa çevirdim. Ne enteresandır ki adam kaçamak gözlerle de olsa hâlâ bana bakıyordu...
Uzaktan yakından tanımadığım bir adam niçin bana baksındı? Niçin beni göz hapsine alsındı? Canım sıkıldı. Daha fazla sabredemedim. Kalkıp yanına gittim:
-Amca hayırdır, beni birine mi benzettin?
Cevap vermedi.
-Hayır bana sürekli bakıyorsunuz da maksadınızı öğrenebilir miyim?
Adamcağız boynunu bükmüş öylece bana bakıyordu. Bana bakarken yüzündeki hâli anlatmam mümkün değildi…
O bakışı görünce öfkelenerek gittiğim hâlde öfkelenemedim. Bir ikinci soruyu da sormaya gerek duyamadım. Ne ben bir söz daha söyleyebildim ne o bana cevap verdi.
Kalkıp sessizce oradan uzaklaştı.
Tekrar arkadaşların yanına döndüm ama bu konu beni hayli meraklandırdı… Yurda geldiğimde bile hâlen o meçhul adamı düşünüyordum. Bakışları beynimde bir sürü soru işareti bırakmıştı… Unutmak istesem de ne amcayı ne o bakışlarını unutamıyordum.
Ertesi gün ve diğer günlerde okula gidip gelirken ara sıra bu esrarengiz adamın beni uzaktan takip ettiğini hissetmeye başladım.
Belli belirsiz yüreğimde bir korku peydahlandı. Bu neyin nesiydi? DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.