Kulağım hiç mi iyileşmeyecek?

A -
A +
“Yıllar geçtiği hâlde sağ kulağımda azalan duyma hissi ve ağırlığı zonklamayı hâlen hissederim...”
 
Beş altı yaşlarında kulağımda başlayan ağrı ve akıntı sebebiyle ağlar sızlar, nineme yalvarırdım ama babam da o yılların imkânsızlıkları sebebiyle beni doktora götürmeyip “geçer inşallah” diyerek geçiştire geçiştire bana yapacağını yapmıştı!..
Bir gece ağrı o kadar artıyor ki beni sıtma tutmuş gibi titremeye başlıyorum. Ninem de benim üşüdüğümü sanarak sıcak bir bez parçasını başıma ve ağrıyan kulağımın üstüne koyuyor. Zavallı ninem çaresiz, ne bilsin, tamamen iyi niyetle “sıcak her şey iyi gelir” düşüncesiyle sıcak bezi bilhassa ağrıyan kulağımın üzerine bastırınca hayret!.. Kulağımın ağrısı biraz hafifliyor.
Ertesi akşam yine ağrımaya başlayınca yine tamamen iyi niyetle bu defa bir ufak sıcak tahta parçasını kulağıma bastırınca yine ağrı azalıyor. Bu böyle bir hafta on gün devam edince kulağımın ağrısı tamamen geçiyor ve akıntı da duruyor. Ninem ve herkes memnun ben de artık iyice rahatlıyorum. Doktora, hastaneye, ilaca gerek kalmadan iyileşiyorum ya, gerisi hiç önemli değil...
Oysa benim yaşadığım ve geçirdiğim hastalık tam bir “Otit” yani orta kulak iltihabı. Kesinlikle doktor muayenesi ve iğne, ilaçla tedavi edilmesi gereken bir hastalık. Ama o günkü şartlarda ve imkânsızlıklarda bunu kim düşünecek ki? Nasıl olsa sıcak iyi geldi kulağımın ağrısı geçti, hastalığım iyileşti, hiçbir yere gitmeden mesele halledildi ya!..
Sonra ben biraz büyüyorum, ilkokul, ortaokul ve sonra kolej ve yatılı okulda okuyorum. Yıllar geçtikçe sağ kulağımda azalan duyma hissi ve su kaçtığında veya banyo yaparken kulağımda bir ağırlık, zonklama ve hafif ağrılar devam ediyor.
En fazla sıkıntıyı da ders dinlerken çekiyorum. Bazı hocalar yavaş konuşurken not tutmakta ve söylediklerini duymakta zorlanıyorum. Hele anatomi dersinde hocamız kulağın anatomik yapısını ve hastalıklarını anlatırken tam benim kulağımın başından geçenleri aynen sıralıyor ve benim yaşadıklarımı dile getiriyor.
Yani benim yaşadığım orta kulak iltihabının ve tedavisinin ihmal edildiği zaman ileride nasıl sıkıntılara ve zorluklara yol açacağını çok güzel izah ediyor.
Eyvah kulağım hiç mi iyileşmeyecek? DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.