Bayramınız mübarek olsun

A -
A +
 “Değerli okuyucularımızın Kurban Bayramını tebrik ederek okuyucumuzun hatırasını yayınlıyoruz...”
 
2012 yılı Temmuz ayı... Nice zamandır Türkiye gazetesinin verdiği Evliyalar Ansiklopedisi'nden evliyaların hayatlarını okuyordum. Artık diyordum ki: 
“Anadolu’da bir beldeye gitmek nasip olursa ilk işim o beldedeki hayatlarını okuduğum evliyaları eğer kabrini veya türbesini öğrenebildiysem ziyaret etmek olsun...”
Hele hele İstanbul evliyalarını ziyaret etmek en büyük dileğimdi. Bu dileğimi yerine getirme fırsatı doğmuştu. Ben de ilk adımı atmaya karar vermiştim. Bir haftalık tatilim vardı. “Fırsat bu fırsat” dedim, “ele geçer mi bir daha, belli olmaz...”
Önünü sonunu hiç düşünmeden, “bilmediğim, görmediğim şehirde ne yapabilirim? Olur mu olmaz mı” demeden, takılmadan...
İşte Kocaeli'den yola çıkmıştım. İstanbul’a ne çabuk gelmiştim. İstanbul evliyalarını ziyaret etme imkânım doğmuştu. Harem'de otobüsten inince ilk olarak Abdülfettah-ı Akrî hazretlerinin kabrini buldum, ziyaretle şereflendim.
O mübareğin kabrini bulup ziyaret ettikten sonra elde Evliyalar Ansiklopedisi ve İstanbul haritası başladım yürümeye. Dört bir yan çok şükür halen türbe doluydu. Bir bir bulup ziyaret etmeye başladım... Karaca Ahmet Sultan, Aziz Mahmut Hüdai, derken Yahya Efendi “Rahmetullahi teâlâ aleyhim ecmaîn” ve adım adım yürüyerek cami cami gezmeye, ziyaret etmeye başladım...
Üçüncü günde nihayet Eyüp Sultan Hazretlerine gelmiş, bu mübarek beldede bulunan mübarek zatları ziyarete başlamıştım. Ne güzel bir belde ne güzel bir mekân...
İstanbul'a gelişimin üçüncü günü idi. Yürüyerek adım adım İstanbul'u gezmek cami ve türbeleri ziyaret etmek birkaç Fatiha okumak ne güzel bir duyguymuş ya Rabbi.
Sebep olanlardan, bana bu mübarekleri tanıtanlardan ve sevdirenlerden Allahü teâlâ razı olsun. Başta Hüseyin Hilmi Efendi ve Enver Abi olmak üzere tabi “rahmetullahi aleyhim”...
Evet Eyüp Sultan'da Hüseyin Hilmi Efendinin kabrini de ziyaret edeceğim ama bulamıyorum bir türlü. Soruyorum birkaç kişiye henüz bilen birine rastlamadım. “Kaşgari Dergâhı” diyorum cevap verebilen yok...
Telefonla soracağım ama bildiğini düşündüğüm kimseye ulaşamıyorum... DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.