"Beni karşınızda bulursunuz!.."

A -
A +
“Son sürat oradan ayrılıp sağ salim sabaha doğru Tatvan’a geldik. Resmen ölümden dönmüştük...”
 
 
Yolcular otobüse binmiş dışarıda kimse kalmamıştı. Allah’tan otobüsün şoförü işin vahametini anlamış kapıları kapatarak o teröristlerin otobüsün içerisine girmelerini engellemişti. O da orada durup mola verdiğine pişman olmuştu ama işin buraya geleceğini tahmin etmemişti. Bütün yolcular ve bilhassa ben ve arkadaşlarım ölümle karşı karşıyaydık.
O saatlerde şehrin sokaklarında değil bir güvenlik görevlisi bir asker bile görmek mümkün değildi.
Bu arada yakınımızdaki lokantanın sahibinin dışarı çıkıp o teröristlerle konuştuğunu ve bizi bırakmaları gerektiğini, kendisinin de Bitlisli olduğu için “hemşehrilerime bir zarar verirseniz beni karşınızda bulursunuz” dediğini duyduk. Sonra da tekrar lokantanın içerisine döndü.
Bu arada içeriden gizlice jandarma karakolunu arayıp tekrar dışarı çıkarak onlarla konuşup oyalamaya çalıştığını fark ettik. Korkulu bekleyiş 10 dakika sürdükten sonra hiç ummadığımız bir şey oldu.
Jandarmaya ait büyük bir Cemse kaşla göz arasında gelerek otobüsümüzün önünde durdu ve içinden bir manga askerle beraber bir komutan indi. Daha onların yaklaştığını gören teröristler son sürat otobüsün önünden uzaklaşıp sokak aralarında kayboldular.
Komutan sağ olsun bizim şoförle ve lokantanın sahibiyle beş dakika kadar konuştu. Sonra hemen oradan hareket ederek yola devam etmemizi söyledi ve askerlerle beraber aracına binerek uzaklaştı...
Şoför, komutana teşekkür ettikten sonra lokantanın sahibi de aşağıdan bize seslenerek; “Kardeşlerim ben de Bitlisliyim onları oyalayıp askerleri ben çağırdım, size bir zarar verilmesini istemedim, haydi hepinize geçmiş olsun” dedi. Biz arabanın içinden hepimiz ona el salladık ve “Allah senden razı olsun kardeşim” diyerek kendisine dua ettik.
Son sürat oradan ayrılıp sağ salim sabaha doğru Tatvan’a geldik. Resmen ölümden dönmüştük. Ben oranın yabancısı olduğum için bizi hedef gösteren kişilere bir şey söyleyemedim ama bizim arkadaşlar Tatvan’da yakaladıkları o kişilere gerekli dersi vermişlerdi...
Biz o anarşi ve o korkunç günleri yaşayıp bugünlere geldik. Allah ülkemize, memleketimize ve milletimize öyle kargaşa ve korku dolu günleri bir daha yaşatmasın...

      Em. Sağ. Yazar-Aslan Torun

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.