Bizimle gerçekten ilgilendiler

A -
A +
“Denetçi hocalarımızın raporu doğrultusunda davet edildik ve ekip olarak Ankara’ya gittik...”
 
Bizler katma değeri yüksek ve sürdürülebilir kaliteli ürün elde edilmesi için AR-GE ve Tasarım Merkezi’ne çok önem veren bir firma olan YKK’da görevliyiz.
Ben ve arkadaşlarım devamlı gelişen teknolojiyi takip etmek üretimi sürdürülebilir ve kaliteli olarak devam ettirebilmek için tasarım merkezi birimimizi faaliyete geçirmiştik. Yaklaşık dört ay önce de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na çalışma yaptığımız tasarımlarla müracaat ederek onay istemiştik.
Bakanlık bizi Ankara’ya davet etti. Denetçi hocalarımızın raporu doğrultusunda davet edildik ve ekip olarak Ankara’ya gittik. Orada son mülakat ve toplu görüşmeler neticesinde projemiz kabul edildi ve biz tasarım merkezi olduk.
Burada devletin ciddi bir teşvik verdiğini önemsiyoruz. Öyle ki o bölümün maliyetinin %25’ine tekabül eden bir vergi teşvikinden söz ediliyor. Bunu her geçen gün daha da görüyoruz ama gerek Maliye Bakanlığında gerek bu proje kapsamında birinci muhatap olduğumuz bilgi ve teknoloji bakanlığında, muhatap olduğumuz kişiler hakikaten bütün çalışmalarda hepsi bizim kadar heyecanlıydı.
Bizimle gerçekten ilgilendiler. Bize cep numaralarını verdiler. Bugün kendileriyle, özel şirketlerde bir müşterimizle bir tedarikçimizle kuramayacağınız iletişimi kuruyor olmamıza çok sevindik.
Üniversiteden katılan hocalarımız olsun bakanlık yetkilileri olsun çok iyi destek veren insanlardı. Aslında bizce paylaşılması gereken ve önemli gördüğümüz bir husus var; o da hakikaten devletteki bu dönüşüm bu gelişim.
Gencecik insanlarla muhatap olmamız ve gerçekten bizimle ilgilenilmesi... Belki on sene önce sorsanız bu anlamda bir daire başkanının odasına giremezdiniz.
Bu insan “gelin onu yapacağız bunu yapacağız” diyerek, birlikte fotoğraflar vs. çektirerek devletin bu birimlerinin bambaşka bir konsepte bürünmüş olduğunu kendi cisimlerinde bizlere göstermiş oldular.
Bu çerçevede ben ve arkadaşlarım bu yaklaşımın gerek bizim şirketimiz ve gerek Türkiye’de tasarım AR-GE gelişme inovasyon yani daha katma değeri yüksek ürünler ve daha rekabetçi ürünler üretme noktasında da Türkiye’yi ileri taşır diye düşünüyoruz...
           Kaan İleri-YKK Tasarım Merkezi Md./Tekirdağ 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.