“Ülke insanımız çok iyi”

A -
A +
“Bir eğitimci olarak inanıyorum ki, bu ülkenin insanlarının %98’i iyi insanlar...”
 
Metroyu sorduğum kişi beni arabayla gideceğim yere bırakabileceğini söyledi. Sevindim, “zahmet olacak” dedim arabaya binerken. Allah sizden razı olsun” dedim.
“Siz nereye gideceksiniz?” dedi.
“Kent meydanına Valiliğe” dedim.
“Hayır, ben seni metroda indiremem, seni dairene kadar götüreceğim.”
“Beyefendi lütfen” dediysem de “hayır, sen bana dua ettin. Seni oraya kadar götüreceğim” dedi. Nasıl mutlu oldum aslında…
Kendisine “Allahü teâlâ senin bütün dualarını hayırlısı ile kabul etsin” dedim. Yüzüme baktı, “siz imamsınız değil mi?” dedi. “Maarif Müfettişiyim” dedim, “Yok, olamaz” dedi, inanamadı… Ama kendisiyle müsafaha ettik, helalleştik ayrıldık.
Aynı gün akşam saat 18.30 otobüsüne, yine Balıkesir’e dönüş için bilet aldım. Otobüse bindim, koltuğumun yanında bir beyefendi oturuyordu. “Selamünaleyküm” dedim.
Yüzüme baktı, kafasını salladı; hiç sesini çıkarmadı. Yüzünü cama döndü, dışarısını seyretmeye başladı.
Bursa’dan çıkınca yine ben iletişim kurmak istedim. Kendisine “beyefendi nereye gidiyorsunuz?” dedim.
“Balıkesir’e” dedi.
“Ben de Balıkesir’e gidiyorum. Bak hemşehriymişiz de” dedim; size selam verdim, neden selamımı almadınız? Oysa bir Müslümanın Müslüman üzerinde 5 hakkı vardır, biri de karşılaşınca selam vermek” dedim.
Yüzüme baktı, “sen imam mısın?” dedi.
“Hayır dedim, imam değilim, siz?” dedim. Bir kurumda genel müdürmüş.
"Bizim ne olduğumuz önemli değil önemli olan mümin ve insan olmak" dedim.
Yine yüzüme dönüp “sen ne iş yapıyorsun, imam mısın?” dedi.
Balıkesir’e kadar sohbet ettik. Balıkesir’e gelince arabam ile gideceği yere kadar bıraktım.
Çok memnun kaldı. “Siz ne iş yapıyorsunuz” dedi. Kendimi tanıttım.
“Olamaz sizi ben imam sanmıştım” dedi.
Bir eğitimci olarak inanıyorum ki, bu ülkenin insanlarının %98’i iyi insanlar. Mayası sağlam insanlar. Bakmayın televizyonlardaki topluma dayatılan 3. Sayfa vakayı adiye haberlerine… Tabii ki bunların da olmasını hiç istemeyiz. Ama dediğim gibi bize dinimizi dilimizi ve tarihimizi unutturdular. Ehl-i sünnet itikadını unutturdular. Ne var ki çok şükür maya sağlam olunca, "Hakikat Kitabevi"nin kitapları dağıtıldığı müddetçe, daha iyi günler gelecek, inşallah aslımıza döneceğiz...
          Üzeyir Özkan-Balıkesir
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.