Doğan güneşe sevinilmez mi?

A -
A +
“Oysa hayatımızın her döneminin ayrı bir güzelliği ayrı bir yaşama gücü veren yanları yok mudur?..”
 
Bu yaşlı hâlimle ikinci bir üniversite bitirmek arzusuyla Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi imtihanlarına girerken ben de o yaşlı bilgeyi düşünmüştüm. O bilge de birkaç üniversite bitirdiği hâlde bahçesinde ağaç yetiştiremeyince bunun en güzel yolunun okulunu okumaktan geçtiğini düşünerek o yaşlı hâliyle, gitmiş bir de Orman Fakültesini bitirmiş…
Demek ki okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur. İnsan istedikten sonra her yaşta okur, bir şeyler de öğrenebilir.
Bu yaştan sonra okul okumak için ikinci ve daha önemli bir sebep ise benim hayata bakış açımdır.
Şöyle ki, benim yaşımda olup hatta benden daha küçük yaşta emekli olup kıyısına köşesine çekilerek hayattan kopanlar var. Kahve köşelerinde veya evinde dünyadan elini eteğini çekenler var. Bir şeyle meşgul olmadan kendini dinleyerek hastalıklarla stresle toplum dışına itilmiş olanlar var. Karamsarlık içinde ölümü bekleyerek hayatını karartan arkadaşlarımız vardır.
Oysa hayatımızın her döneminin ayrı bir güzelliği ayrı bir yaşama gücü veren yanları yok mudur? Yeter ki iyimser olalım; güzel şeyler düşünerek bir şeyler yapmaya çalışarak hayatımızı renklendirelim. Zamanımızı en iyi şekilde değerlendirerek hem kendimize yeni ufuklar açarken hem de çevremize faydalı olmaya çalışsak fena mı olur?
Her akşam takvimden kopardığımız bir yaprak bizi ölüme yaklaştırırken, ertesi gün doğacak güneşin bize yeni bir yaşama sevincini vereceğini ve hayatta yeni ufuklara, yeni umutlara yelken açacağımızı da düşünmemiz ve sevinmemiz lazım değil mi?
Hayatı sevmek ve tutunmak için her gün yeni bir umut ve yeni bir heyecan yaşamak gerekmez mi?
Her şeyden önce kendimizle barışık olup etrafımıza ailemize millete ve topluma nasıl faydalı bir şeyler yapabileceğimizi göstermemiz lazım.
Ben de bunun için kendime bir hedef tayin edip yarınlara daha güzel bir umutla bağlanmak ve daha güzel şeyler yazmak daha güzel şeyler üretmek için böyle bir okul bitirme işine başladım.
İnşallah Allah yüzümüzü kara çıkarmaz ve okulu bitirmek nasip olur.
Her şey daha güzel yarınlar ve güzel günler için, sağlık ve esenlik diliyorum...
        Aslan Torun-Balıkesir
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.