“Bizi âleme rezil mi edeceksin?”

A -
A +
 “Bizim aşkımız ta en başından büyük bir hataydı. Davul dengi dengine çalmalı” dedi...
 
 
Aile, önce şaka yaptığımı sandı. Ama ben ona "mahallenin deli kızı" demiyordum. Bircan diyordum. Bircan’ı sevmeye başladığımı, sevmekten de öte onsuz olamadığımı, onunla evlenip yuva kurmak istediğimi söyledim.
Annem şaşkınlığını gizleyemiyordu. Babamın bunu duyduğunda kalbine inme ineceğini söylüyordu. Ama benim ısrarım karşısında konu evde gündeme geldi. Tahmin ettiğim gibi şiddetle karşı çıktılar:
“Oğlum sen bizi mahalleye rezil mi etmek istiyorsun? Yoksa bu deli kıza bizleri dövdürmek mi istiyorsun?” dediler…
Ne yaptı ne ettiysem ailemi razı edemedim. Evlatlarının bir deli ile evlenmesine izin vermeyeceklerini bunun için cesetlerini çiğnemem gerektiğini söylediler. Onunla olan birlikteliğimi bitirmezsem de beni evlatlıktan reddedeceklerini söylediler.
İki arada bir derede kalmıştım. Bir tarafta sevip saydığım ailem, diğer tarafta ise mahallelinin hâlâ deli dedikleri ama benim delice sevdalandığım kız Bircan vardı.
Zar zor Bircan’a konuyu açtığımda hiç beklemediğim asalette bir cevap verdi:
-Sen ailenin dediğini yap. Onlar senin annen baban. Senin kötü olmanı istemezler. Mutlaka bir bildikleri vardır. Bizim durumumuz ta en başından büyük bir hataydı. Davul dengi dengine çalmalı. Sen karizmatik birisin ve benden daha iyilerine layıksın. Allaha emanet ol hakkını helal et. Hoşça kal dostça kal...
Daha ben cevap veremeden yanımdan uzaklaşıp gitti. Bircan’ı bu son görüşüm oldu.
Bircan benden ayrıldıktan sonra başka bir kente göç etti. Evlendi ama mutlu olamadı. Ayrıldı yeniden evlendi… Ama evliliklerinin hiçbirinde mutluluğu yakalayamadı. Son kocası ile boşanma için geldiğinde adliye koridorlarını birbirine katmıştı. Ve Bircan mahallelinin diline yine sakız olmuştu. Ben bütün bu olanları duyduğumda ne kadar büyük bir uçurumun kenarından döndüğümü anladım. Ya Bircan ile evlenmiş olsaydım ve tüm bu yaşanılanlar benim başıma gelseydi. Ya Bircan evlendiği kocalarına yaptıklarını bana da yapsaydı?!.
Aman Allah’ım bunları düşünmek dahi çok korkunç çok korkunç şeylerdi. Rabbim beni bir "deli" ile evlenmekten korumuştu. Ama bir yanım da hep şunu söylüyordu… "Bircan benimle evlense yine böyle hırçın olur muydu?"  

           Şahin Ertürk-Kütahya

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.