Duvardaki takvim

A -
A +
“Hızla yaklaşınca duvarda Türkiye Takvimi olduğunu gördüm. Nasıl sevindim anlatamam...”
 
 
Sizlerle, 8-9 yıl evvel yaşadığım bir anımı paylaşmak istiyorum... Ankara’dan Muş 'a geliyorduk. Abdestimizi alarak otobüse bindik, öğle namazını mola yerinde kılacağım belliydi. Ama otobüs hareket ettikten sonra yaklaşık üç saat geçmesine rağmen durmadı. Şoförün bu konuda bir hassasiyeti olmadığını anladım.
İnşallah “mola için durulur” ümidiyle sabrettim. Ama gittikçe sabırsızlanıyordum. Sonuçta bir yerde yarım saat yemek molası verdiler.
Molada abdestimi tazeleyip namazımı da seferî olarak eda ettim. Çünkü yolculuğun geri kalanında şoförün duracağından artık emin değildim. Öyle de oldu.
Akşamı da yatsı namazıyla cem ederek kurtardım çok şükür. Fakat beni aldı bir düşünce. Sabah namazını vaktinde eda edebilecek miydim?
Tabii ki gece yolculuğu git git bitmiyor. Saatlerce Silsile-yi âliyye büyüklerini de vesile ederek dualar ettim. “İnşallah namazım kazaya kalmaz” diye gözyaşlarıyla dua ettim.
Sırf bu yüzden uyumadım. Ola ki uykuya dalarsam kazaya kalır korkusu sardı yüreğimi. Sürekli camda gökyüzüne bakıyor “acaba vakit girmiş midir?” diyordum...
Solhan'a geldik “15 dakika ihtiyaç molası” dediler, indik. Eşim buralara daha önceden gelmiş ki lavabo yerini gösterdi. Acele ile abdest alıp eşimin yanına geldim. “Sabah namaz vakti sence girmiş midir?” diye sordum. “Bilemem” dedi. Bu konuyu kime soracaksın o ara? Tam o esnada “mescid” yazılı bir oda dikkatimi çekti. Koşarak gittim. İçerisi karanlıktı. El yordamıyla duvarda düğmenin yerini buldum. Basar basmaz tam karşımdaki asılı takvim dikkatimi çekti. Hızla yaklaşınca Türkiye Takvimi olduğunu gördüm. Nasıl sevindim anlatamam. Telefonun saatine baktım. İmsak vakti tamamlanalı 10 dakika olduğunu anladım. Hemen oracık da sabah namazını eda ettim çok şükür.
Hızla dışarı çıktım. Çünkü anons ediyorlar, yolcuları çağırıyorlardı. Otobüse bindim ve dualarımı etmeye başladım. 10 dakika sonra da hareket edildi.
Elhamdülillah namazım kazaya kalmadı. O kadar mutluyum anlatamam. Muş'a gelene kadar o takvimde emeği olan herkese ve de Osman Ünlü Hoca'mıza dua ettim... Ufacık bir fıkıh bilgisi olan imsakten 15-20 dakika kadar sonra vakit konusunda sıkıntı çekenler sabah namazını kılabilirler diye öğrendiğim bilgi sayesinde namazım kazaya kalmamıştı.
Allahü teâlâ, haklarını asla ödeyemeyeceğimiz büyüklerimizden razı olsun.

             Gül Tekin-Muş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.