Senden öncekileri görmedin mi?

A -
A +
Nedense hep ruhumuzu sanıp da nefsimizi doyuruyoruz duyduklarımızla. Okumuyoruz. Bizi biz yapacak olan öğreneceklerimize düşman oluyoruz. Ruhun, aklına uyup yazıdan; Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından alırsa ruhunuz aç kalmaz. Aklınız nefisten beslenirse yaratılışına düşman olur.
Güle âşık olunur. Aşkı, bülbülden öğrenelim. Bülbülün ötmesi kulağa oradan da ruha hoş gelir. Bülbülün sesini hiç ruhuna indirmeyen çöplükteki kargadan beslenir. Evet, hayat ırmağında boğulmamak için aşk mesnedini ruha dayamak lazım. Kalp atışları sayısı her geçen gün azalıyor. Sonrasını düşünmek lazım... Rüzgâr buluta yön veriyor, rüzgâra yön vereni unutmamak lazım…
Sinenin içindeki anahtar, mercanların hazine kapısının kilididir. Kilit pusulası da okumaktır. Yol güzergâhında nefsin istekleriyle sapmamak gerek. Okursan yol haritan bellidir. Düğüm kendi içimizdeki nefsin emelleridir. Âlem kaleminin kaderdeki yeri duraktan inenlere “kulaktan dolma amellerle mi yoksa Ehl-i sünnet itikadıyla mı ruhunu doyurdun?” diyecekler, sana yapılacak muameleyi burada anlarsın. İtirazın nefsine ama o da son nefeste zaten seni terk etmişti.
Evet, “hayır”lara "evet" derdin. Gençliğine güvendin… Sağlığına güvendin… Varlığına güvendin… Makamına şöhretine güvendin… Eline geçenler hiç bitmeyecek sandın… Ne var ki o yorulmayan beden yorulmaya, durulmayan gönül durulmaya, kırışmayan beden kırışmaya başladı… Dişler artık kesmemeye, gözler artık görmemeye, kulaklar duymamaya dizlerde fer kalmamaya başladı… Bütün bunlar hep senin başına gelince mi aklın başına gelecek? Senden öncekileri görmedin mi hiç?
Aklın dahi görmediğin havayı ciğerlerine kadar çekerken varlığını inkâr etmiyordu. Ne oldu da nefesi inkâr etmiyorsun da nefesi verene şüphe ediyorsun? Şu güneşe bir enerji takviyesi anlamında herhangi bir kablo bağlantısı mı var? Ama sıcaklığı hep aynı milyarlarca yıldır. Allah, kudretini senin iki gözüm dediğin gözüne sokmuş da hâlâ mı görmüyorsun? Sefer var tükeniyor ömür. Hayaller gerçek olsa da dünyada ölümden sonra serap. Bu dünya kime vermiş ki murat, sana versin. Kendine iyi bak, Rabbime emanet ol.
           Yavuz Selim Bulut
 
 
 
ŞİİR
 
  Ömer Halisdemir’e ithaf
 
Ömrünü meğer vatan için yaşamış…
Menzili rıza-i ilahiye varmakmış...
Er oğlu er bir babayiğitmiş…
Resul'e komşu olmak muradı imiş...
 
Halis bir niyet ile yola çıkmış…
Arzuhali meğer şehit olmakmış…
Lebbeyk Allahümme lebbeyk zikri imiş…
İlelebet vatan için canı cananmış…
Sevgiliye gönülden varmak muradı imiş…
 
Deryalara denizlere sığmaz bir imanı…
Emsali izah yok böyle ilahi aşk-ı…
Maksadı niyeti hâsıl oldu şüheda-ı…
İmanlı yüreği ilahi aşk ile kabardı…
Rahmeti rahmana ulaşmak oldu son muradı.
 
              Abdulkadir Yılmaz
 
 
 
SAĞLIK OLSUN
 
MISIR: Mısır’da bolca A vitamini vardır. Beta karoten vardır. C vitamini vardır. E vitamini vardır. Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri vardır. Bağ dokusunu güçlendiren mineraller ve manganez vardır. Mısırda demir, bakır, fosfor gibi mineraller vardır. Bu bakımdan mısır, göz sağlığını korur. Bağ dokusu sağlığını korur ve kemikleri güçlendirir.  Cildi yeniler güzelleştirir. Hücrelerin yenilenmesine ve çoğalmasına yardımcı olur. Saçların diplerini sağlamlaştırır ve saçları yumuşatır. Sindirim sistemine çok iyi gelir bağırsakları rahatlatır. Kabızlığı gidermeye yardımcı olur. Mısır kolesterol seviyesini düşürerek damar tıkanıklıklarını gidermeye yardımcı olur. Mısır yaşlılığa bağlı zihinsel hastalıklara karşı da beyin ve sinir sağlığı için önemli katkılarda bulunur.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.