Çocuklarımıza sahip çıkalım!..

A -
A +

 Cenab-ı Hak'kın verdiği nimetlerin başında çocuk nimeti gelmektedir. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Cenabı Hak'ın biz kullarından bazılarına verdiği çocuk nimetinin bir de bedeli, sorumluluğu bulunmakta. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak mecburiyetindeyiz. Bunu gerçekleştirebilmek için de öncelikle çocuklarımızı millî ve manevi değerleri vermeliyiz. Bunu biz yapamıyorsak, yapabilecek dirayette kişileri bulup, çocuklarımızı yetiştirmeliyiz.  Çocuklarımız, ancak o zaman vatana ve millete faydalı birer birey olur.  

Bugün huzurevlerinde kalan yaşlı vatandaşları dinlersek, ibret alacağımız birçok hikâye çıkar. Bunların bir kısmı, yetiştirip, okutup, iş sahibi yaptıkları evlatları tarafından terk edilmiş, yapayalnız bırakılmıştır. Fakat bir değeri eksik bırakmışlar, millî ve manevi değerleri yeterince öğretememişler. Anne-baba hakkını bilenler, onları yaşlı halleriyle böylesine yapayalnız bırakırlar mı? Bu sevgiyi veremediklerinden, yaşlandıklarında, çocukları kendilerini gereksiz bulmaya başlamış. Onca evlat, onca torun, fakat sonuç huzurevi. Hatta bazı yaşlılarımız, torunlarının bile gösterilmediğini söylemektedirler. Bu dünyadan, sevgisiz şekilde göç edip ahirete gidiyorlar. 
Günümüzde, anne-babalar genellikle çocuklarına sadece güzel bir eğitim verdirmeye çalışmaktalar.
Eğer Osmanlı, dünya medeniyeti kurmuşsa, bunu kurmuş olduğu medreselerde yetiştirdiği evlatlarına borçludur. Bu okullar vatanperver evlatlar yetiştirmiştir. Günümüz okulları ve üniversiteleri bu görevi tam olarak yapamıyor. Gününü gün etme yeri olarak değerlendiriliyor, bunların bir kısmı bulundukları şehirlerin ahlaki yapısını da olumsuz yönde etkilemekte. 
Ecdadımızın kurduğu medreseler örnek alınamaz mı? Medreselerde sadece dinî ilimler değil, matematik, fizik, kimya ve astronomi gibi sayısal dersler de okutulmaktaydı. Zaten Selçuklular ve Osmanlılar dünya devleti olma başarılarını bu eğitime borçludurlar. Çocuklarımızı sokak kültüründen uzak tutmaya çalışmamız gerekmektedir. Sokaklarımız, çocuklarımızın genellikle olumsuz davranışlar kazanmasına sebebiyet vermektedir. Çocuklarımızın arkadaşlarına da dikkat etmek zorundayız. 
Çocuklarımıza, derslerinin dışında bazı faydalı aktiviteler verilerek, hem sağlıklı olmalarına hem de sosyalleşmelerine katkıda bulunmak gerek. Çocuklarımız bizlere bir emanettir. Onlara sahip çıkmamız gerekmektedir. Aksi durumlarda geleceğimiz tehlikeye girecektir!...
   Nizamettin Bekar-TRABZON


Dikkat etmeseydim, fazla para ödemeye devam mı edecektim?
Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ne;
Evimdeki telefon için (216 478 58 86) aylık 21 liralık paket kampanyasına geçtim. Aralık ayına kadar her ay 21 lira geldi. Ocak ve sonrasında her ay 29 TL gelmeye başladı. Bunun neden kaynaklandığını öğrenmek için Telekom Kadıköy Müdürlüğü'ne gittim, sebebini sordum. Bir form doldurdum, 10 gün sonra bir açıklamada bulunabileceklerini söylediler.
10 gün sonra aynı yere gittim, "Türk Ticaret Net-Bursa sormuş, paket değiştirmişsiniz" dediler. Böyle bir paket değişikliğine gitmediğimi söyledim. Nitekim kendileri de yaptıkları araştırmada böyle bir paket değişikliğini kabul etmediğimizi tespit ettiler. Fazladan alınan paranın 10-15 gün zarfında iade edileceği söylendi.
Ben dikkat edip araştırmasaydım, bir tüketici olarak haksız şekilde fazla ödemede bulunmaya devam edecektim. Türk Telekom gibi saygın bir şirket bu hatalara düşmemeli. Lütfen elemanlarınız daha duyarlı olsun...
Metin Bitikçioğlu-İSTANBUL

OGS'den HGS'ye geçişte yaşadıklarım
34 ZY 5654 plakalı aracımın OGS'siyle 2 aydan fazla zamandır köprü ve otoyol geçişi yapmadım. 13.02.2013 tarihinde İş Bankası'ndan HGS aldım. 20.02.2013 tarihinde, Ziraat Bankası Yenibosna Şubesi'ne giderek, OGS'yi iptal ettirdim. OGS'deki bakiyemi talep ettim. İlgili memur, bakiyenin Karayolları'nca ancak bir ay sonra ödenebileceğini söyledi. Bunun üzerine bir ay sonra (21.03.2013) bakiyemi almak için aynı banka şubesine gittim. İlgili memur, bu defa da Şubat'ın 28 gün çektiğini, bir ay dolmadığını söyledi, ödemeyi yine yapmadı. Bunun üzerine, 25 Mart 2013 tarihinde aynı bankanın Radar şubesine giderek, bakiyemi alabildim.
Her defasında ilgili memura ulaşmak için en az 2 saat beklemek zorunda kaldım. Bir vatandaş olarak işimi gücümü bırakıp, bana ait olan bir para için bu kadar uğraştım. Yollarda, bankada boşu boşuna harcamak zorunda bırakıldığım o zaman, millî servetten sayılmıyor mu? Benim gibi milyonlarca vatandaşın gereksizce harcanan vakti kimseyi ilgilendirmiyor mu? Ya öfkemiz, bu mantık dışı, gereksiz işlemler sebebiyle bozulan asabımız ve sağlığımız?
Acaba caydırıcı olsun, vatandaş bu parayı almasın diye mi bu kadar uğraştırıyorlar?.. E-devlet, online, internet çağı, iletişim imkânları hâlâ buralara uğramadı mı? Banka ile Karayolları ancak bir ayda mı haberleşebiliyor? Başkaları için bir tık kadar yakın olan, bir saniyelik bir işlem, bazı kurumlarımız için neden bir aylık zaman alabiliyor?
Yoksa bütün mesele vatandaşa eziyet etmek mi, bürokrasi hiç düzelmeyecek mi?
Lütfen bu işleri çözün. Her resmî işimizde öfkeden patlayacak duruma getirmeyin.
            Hüseyin Kılıç-İSTANBUL



Adres: İhlas Medya Plaza 29 Ekim Cad. No:23 Yenibosna/ 
İSTANBUL Tel: (0212) 454 38 22 Faks: (0212) 454 31 00
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.