Özgün ve kimlikli müfredat istiyoruz!

A -
A +

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 4+4+4 eğitim sistemi sebebiyle, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki ders müfredatlarını tamamen değiştirmesini olumlu bir başlangıç olarak görüyoruz. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan öğrencilere kimlik, özgüven, moral ve hedef kazandıran felsefi arka plana sahip, çağdaş bir müfredat istiyoruz.

Ders kitapları Türkiye'nin medeniyet değerlerini hakkıyla yansıtmıyor, öğretim programlarında bilimsel derinlik ve yeterlilik problemi bulunuyor, eğitim materyallerinin zenginleştirilmesine ihtiyaç var.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, müfredat ve ders kitapları hakkındaki eleştirileri ve tavsiyelerimizi hayata geçirebilecek, entelektüel feraset ve pratik tecrübeye sahip olduğuna inanıyorum.
12 yıllık mecburi eğitim reform gerekçesi başta olmak üzere, ders müfredatlarının bilim ve teknolojideki gelişmeler doğrultusunda yenilenmesi, toplumumuzun talepleri ve ekonomimizin ihtiyaçları paralelinde zaten güncellenmesi gerekiyordu.
Fakat halen, öğrencilerimize Mevlana, Hacı Bektaşi Veli, Şeyh Galip gibi değerlerimizi tanıtmadan, sevdirmeden Buda'yı, Descartes'i, Camus'u öğretmeye başlıyoruz.
Çocuklarımıza tarihimizi öğretmiyor, sadece ezberletiyoruz. Kendini, kültür ve medeniyetini öğretmeden başkalarını tanıtıyoruz. Taklitçi ve kopyacı bir nesle kapı açan bu eğitim anlayışı sebebiyle kişiliksiz, yabancı hayranı ve ezik bir toplum oluşuyor.
Özellikle belirtmek istiyorum ki çocuklarımıza bilimsellik, objektiflik ve gerçeklik adına pozitivist, determinist, materyalist bilgi ve anlayışlar öğretilmeye devam ediliyor. Çağdaş dünyanın çoktan çöpe attığı bilimsel hurafeler terennüm ettiriliyor.
Eğitim sisteminde ve ders müfredatlarında ideolojik ve dayatmacı ögeler halen talim ettiriliyor.
Müfredatta tek tipçiliğe, ezberci, sınavcı ve dershaneci mantık ve anlayışlara son verilmelidir. Müfredatların bilimselliğe ve demokratik bir niteliğe kavuşturulması acil bir ihtiyaçtır.
Eğitim sistemine özgürlük, demokrasi ve sivilleşme kazandırılmalıdır. Ders kitaplarının ve müfredatın inanç ve insani değerleri küçümseyen yaklaşımları değişmelidir.
Çocuklarımıza; inanç, kültür ve medeniyetimize ait marifet, hikmet ve erdemlere dair iyi ve doğru şeyleri, ruh, muhteva ve idealleri okullarda maalesef veremiyoruz.
Türkiye biçimsel, şekilsel ve tercüme ile kopya edilmiş eğitim reformları yapma alışkanlığını bırakmalıdır. Türkiye kendi özgün ekseninde kimlik ve medeniyet duruşuna sahip bir eğitim sistemine sahip olmalıdır.
Gürkan Avcı (Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı)

Halk sağlığını olumsuz etkileyecek uygulamalara izin verilmemeli
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığı'nın yaptığı, sağlıkta bilgilendirme ve tanıtımın sınırlarını işaret eden, mevzuata aykırı uygulamalardan örnekler gösteren açıklama, Konfederasyonumuzun uzun zamandır sürdürdüğü "sağlığın reklamı olmaz" politikamız ile yakınlık göstermesi açısından önemlidir.
Açıklamada belirtilen birçok olumsuz uygulamadan, ciddi anlamda rahatsızlık duyan bir kesimin temsilcisi olan Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu olarak, Sağlık Bakanlığımız yetkililerinin yaptığı açıklamanın yanındayız. Açıklamadan murad edilen sonuçların alınabilmesi adına, 5193 sayılı Optisyenlik kanunumuz ve yönetmeliğimizde yapılacak düzenleme çalışmalarında, üyelerimizi temsilen Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu olarak, görev almaya hazır olduğumuzu samimiyetle ifade ederiz.
Gözlükçülerin de sağlık hizmet sunucularından ayrı tefrik edilmesi mümkün değildir. 5193 sayılı OHK özel meslek kanunumuzun amaç bölümünde, bütün sağlık mesleklerinde olduğu gibi, toplumun ve fertlerin sağlığının korunması, gözlükçülere yasa ile emredilmiştir. Hekim reçetesi ile satılabilen her türlü gözlüğün ticari bir emtia gibi mütalaa edilmesi anlaşılır değildir.
Bu konudaki taleplerimizi sözlü ve yazılı olarak, Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu'na, Müsteşarımız Sayın Nihat Tosun'a, İlaç Eczacılık Tıbbi Cihaz Kurum Başkanımız Sayın Saim Kerman'a ilettik.
Göz ve halk sağlığını olumsuz etkileyecek defakto uygulamalara, Bakanlığımızın izin vermemesini talep ediyoruz. Konfederasyon olarak her türlü iş birliğine hazırız.
Ecz. Gözlükçü Taylan Küçüker


4 günde 4 polis intihar etti, duydunuz mu?
Belki çoğunuz için bir şey ifade etmeyebilir veya gazeteciler için bir haber değeri taşımayabilir bir köpeğin öldüğü kadar. Sadece bir umutla yazıyorum vicdan sahibi olanlara. Sadece düşünün geride kalan gözü yaşlı yetimlerini gözünüzün önüne getirerek ve kendi çocuğunuzu onun yerine koyarak sadece biraz düşünün.
Belki, "ölsün, polis değil mi zaten..." diyenler bile vardır. Eğer öyle olmasaydı, haber bültenlerinde bu haberleri birkaç saniye bile olsa görürdük. Yaşanan bu acıları anlayabilmeniz için, ben Allah başınıza versin de görün anlayın demeyeceğim. Ben, "Allah düşmanımın başına vermesin" diyeceğim çünkü o acıları bizler biliyoruz ve düşmanın dahi yaşamasına gönlümüz el vermez. Sadece sorumluları Yaradana havale ediyoruz.
Bir Polis


Adres: İhlas Medya Plaza 29 Ekim Cad. No:23 Yenibosna/ 
İSTANBUL Tel: (0212) 454 38 22 Faks: (0212) 454 31 00
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.