Polis 168 yaşında dert küpü

A -
A +

Türk Polis Teşkilatı 168 yaşına girdi. Böylesine köklü bir teşkilatın ve mensuplarının sıkıntıları, yapılması gerekenler saymakla bitmez:

1. Polislere insanca yaşayabileceği iş riski göz önünde bulundurularak, tatminkâr bir maaş verilmeli. 
2. Üniversite mezunu polis memurlarına da diğer devlet memurları gibi 1. derece kadro verilmeli, 2200 olan ek gösterge puanları artırılarak Jandarma personeli gibi 3600 olarak belirlenmeli.
3. Lojmanda oturmayan polise her ay kira yardımı yapılmalı.
4. Polise ödenen fazla mesai ücreti diğer devlet memurlarına ödendiği gibi, saat başı ücret olarak ödenmeli.
5. Polislerin hak ve hukukunu arayabilmesi için polis sendikasına üye olabilmesi için yasal engeller kaldırılmalı ve üye olması mutlaka sağlanmalı.
6. Türkiye genelinde, 8 saat görev, 16 saat istirahat çalışma düzenine geçilmeli.. Halen 36 il merkezinde bu çalışma düzeni başarıyla uygulanıyor.
7. Maçlarda görevli bütün polislere, maç ücreti ödenmeli. 
8. Polislerin Şark hizmet süresi uzatılarak, 2012 yılında getirilen ikinci defa Şark hizmeti mecburiyeti kaldırılmalı.
9. Çalışan polisler emekli olmaktan korkuyorlar. Yaş haddi olan 55 yaşına kadar çalışmak zorunda kalıyorlar. Polislere, emekli olduğunda 30 net maaş tutarında "Emekli ikramiyesi " ödenmeli.
10. Başpolis Memuru ve Kıdemli Başpolis Memurlarına "Polis Amiri" statüsü ve rütbe ücreti verilmeli.
11. Polislerin, emekli olunca, tatminkâr seviyede emekli maaşı alabilmesi için, çalışan polislerin emekli kesenekleri brüt maaşları üzerinden kesilmeli.
12. Emekli polislerin geçim sıkıntısı çekmemesi için, çalışırken aldıkları Emniyet Hizmetleri Tazminatı'nın yüzde 50'si emekli maaşına yansıtılmalı.
13. Emniyet Teşkilatı'nın siyasi baskılardan kurtulabilmesi için, özerk bir yapıya kavuşturulması lazım.
14. Kamu işçilerine verildiği gibi, Ramazan ve Kurban Bayramlarında polislere de, bir maaş tutarında bayram ikramiyesi ödenmeli.
15. Polisler, diğer devlet memurları gibi, kendisi ile eşinin memleketinde de görev yapabilmeli.
16. Üstün başarı gösteren polislere verilen maaş taltifleri, net maaş tutarında ödenmeli. Taltifler adaletli dağıtılmalı ve Sayıştay denetimine tabi tutulmalı.
17. Rütbeli ve rütbesiz bütün emniyet hizmetleri personeline görev tazminatı ödenmeli.
18. Adalet Bakanlığı bünyesinde Adli Polis teşkilatı ihdas edilmeli. 
19. Polislerin İhtisaslaşması acilen sağlanmalı (İstihbarat, narkotik, pasaport, MOBESE gibi).
20. Polis Disiplin Tüzüğü güncelleştirilerek AB'ye uyumlu hale getirilmeli.
21. Polis Moral Eğitim Merkezi, polisevi, lokali ile polis dinlenme kamplarının sayısı artırılarak polisin sosyalleşmesi sağlanmalı.
22. Polis Koleji ile POMEM ve PMYO Polis Meslek Yüksekokulu sınavına katılan polis çocuklarına ek puan verilmeli, kız öğrenci kontenjanı, yönetmelikte öngörüldüğü gibi en az yüzde 10 olmalı...
İstanbul'da görevli bir grup polis memuru

Ekmeğini canı pahasına kazanan polisimiz
Toplumun huzur ve güveni için gece-gündüz, bayram, pazar, tatil demeden çalışan fedakâr insanlara, polislere teşekkür borçluyuz. Allah, vatan, görev aşkı olmadan yapılması mümkün olmayan, ekmeğini âdeta canı pahasına kazanan meslek mensupları, polisleri görünce içim huzur ve güvenle dolar her seferinde.
Allah polisimizin eksikliğini göstermesin, saçlarının bir teline zarar gelmesin. Nice yıllarda mutluluk içinde bu vatan ve millete hizmet etmelerini dilerim...
Ayla Öztürk-İSTANBUL


Çevre ile ilgili bütün problemler için "Alo 181"
Vatandaşlar, çevre problemleri; hava, su, toprak kirliliği, radyoaktif kirlilik, Çevresel Etki Değerlendirme ve Tabiat Varlıkları ile ilgili merak ettiği bütün soruları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 hattından, 24 saat kesintisiz öğrenebiliyor. Buna göre, Bakanlık, Türkiye'nin 81 ilinden gelen şikâyet, ihbar ve bilgi taleplerini, il müdürlüğü ile irtibata geçerek, müdahalede bulunuyor ve denetimleri gerçekleştiriyor. Alo 181 Türkiye'nin en önemli meselelerinden biri haline gelen Kentsel Dönüşümde de önemli rol alıyor. 
6.5 milyon binanın elden geçeceği afet riski altındaki alanların dönüşümünde de vatandaş, merak ettiği konularda her şeyi Alo 181 hattından öğrenebilecek. Riskli binalar nasıl tespit edilecek, yıkımdan sonra vatandaş nerede kalacak, kira yardımı kimlere yapılacak, hacizli dairelerin durumu, kaçak yapıların konumu ne olacak, kredi verilme süreci nasıl işleyecek?.. Bu ve buna benzer birçok sorunun cevabını vatandaşlarımız bu hat aracılığı ile öğrenmiş olacak. Katılım artacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Alo 181-Çevre ve Şehircilik Hattı'nı kurmamızdaki temel gaye, vatandaşımızın duyarlılığını arttırmaktır. 24 saat kesintisiz hizmet sunulan sistemle birlikte kirliliğin kaynağına ulaşılacak. Bu noktada vatandaşımıza çok büyük görevler düşüyor. Vatandaşı bilgilendirmede SMS yöntemi kullanılacak" diyerek, bu hattın önemini belirtiyor...


Adres: İhlas Medya Plaza 29 Ekim Cad. No:23 Yenibosna/ 
İSTANBUL Tel: (0212) 454 38 22 Faks: (0212) 454 31 00
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.