Tepkileri haksız ve aşırı buluyorum

A -
A +

İstanbul Taksim'de başlayıp, başka bazı illere de yayılan protesto gösterileri hepimizi tedirgin etti.

Bazı gruplar taş ve sopalarla polisimizle çatışmaya girdi. Hastanelik olanlar, yaralananlar ve can kayıpları oldu. Toplanmalar için sosyal medya da etkili bir şekilde kullanıldı. Bu davetlerde, "İlerici, çağdaş ve daha özgür bir ülke için meydanlara" denilmekte! Basınımıza baktığımda, bu olaylar üzerinden Ak Parti Hükümeti'nin zan altında bırakıldığı görülüyor. Güya Taksim, Tahrir olacakmış! Şunu açık olarak ifade etmek isterim ki bu Taksim'den bir Tahrir çıkmaz! Yani Mısır'daki olaylar ile Taksim'deki olayların çıkış sebepleri birbirine benzemiyor. İnsanlarımız lehine alınan hakların, tekrar geri alınması istenmekte. İmkanı yok, bu Taksim ile Tahrir asla ve kata bir değil! Asıl sebebin üç beş ağaç olmadığı, Hükümetin attığı, bana göre milletimiz için çok faydalı adımlara tepki olduğu anlaşılmaktadır. Bu bakımdan ben ve ezici bir çoğunluk bu protestocu kesimi haklı görmüyoruz. Ailenin, gençlerimizin her türlü kötülüklerden korunması devletimizin görevleri arasındadır, Anayasamızda bu açıkça belirtilmiş. Bu çok güzel adımlar için, "insanımızın yaşantısına müdahalede bulunuluyor" yaygaralarını koparmak, akıl ve izanla açıklanamaz! Polis kardeşlerimizin çok zor şartlar altında görev yaptıklarını, bu sebeple pek fazla yorulduklarını ve bu yüzden davranışlarında bir miktar aşırılıklar olduğunu da ifade etmek isterim. Taksim olaylarında Polis kardeşlerimiz biraz sert davrandılar. Taraflar kendilerini ifade etmede eksik kaldıklarından, davranışlarında da biraz kontrolsüz oldular. Biraz daha sakin ve kontrollü olmaya çalışmalıyız. Hükümetin attığı adımları, devletimizin görevleri ve milletimiz için faydalı adımlar olarak buluyor, bunun için gösterilen tepkileri aşırı ve haksız görüyorum. Milletimizin desteği her zorluğu yenmek için yeterlidir.
Nizamettin Bekar - TRABZON

Kötü niyetli odaklara karşı uyanık olalım
Yıllardan beri ülkede terörü başlatan, bundan beslenen çeşitli parti ve dernekler herkes tarafından bilinmektedir. Bu dernek ve partiler, hiçbir şekilde inanmadıkları ve sahip olmadıkları bazı değerleri kalkan olarak kullanmaktadırlar. Maalesef bu değerlere samimi olarak bağlı olan insanlar da bu oyunlara gelmektedirler.
Özellikle herkesçe bilinen bazı dernek, parti ve terör örgütleri bu tür kişiler tarafından yönetilmekte, yönlendirilmektedir.
Emniyet kayıtlarına göre bu yapılanmalar, ağırlıklı olarak bir kesime mensup insanlardan oluşmaktadır.
Özellikle sanat, edebiyat, televizyon, gazetelerin ağırlıklı olarak bunlar tarafından yönlendirilmesi, çeşitli devlet kurumlarında örgütlenmeleri ve bazı milletlerarası örgütlerle benzer yapılanma göstermeleri, yakınlığı ve işbirliğini göstermektedir. Son günlerde, bu kişilerin ciddi şekilde provakatif eylemler içerisine girdikleri görülüyor. Özellikle yurtdışından ciddi destek görmektedirler. Çeşitli düşünce platformları altında eylemler başlatıp, ülkeyi kargaşa ortamına sokmaya çalışmaktadırlar. 
Ülkemizdeki yükseliş dünyada fark edilir hale gelince, bu yükselişi durdurmak isteyenler bu kişileri devreye sokmuştur. Lütfen uyanık olalım. Sözde eylemler artık aynı apartmanda oturan komşuları da rahatsız eder oldu. Gece geç saatlerde tencere sesinden uyuyamaz hale geldik. Artık bunların akıllarını başlarına alma zamanı geldi de geçiyor.
AK Parti, MHP, BDP ve BBP'liler olarak ortak tavır koymalı, ülke, farklı kisveler altında yıkıcılık ve bozgunculuk yapan odaklara bırakılmamalıdır.
Sezai Safi


Düzeltme:
4 Haziran 2013 tarihli "Serbest Kürsü"de, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bir okuyucu şikayetinde, başlıkta "İzmir" yerine sehven "İzmit" yazılmış; doğrusu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğretmenler arasında çifte standart uyguluyor" olacaktı. Düzeltir, özür dileriz.

Adres: İhlas Medya Plaza 29 Ekim Cad. No:23 Yenibosna/ 
İSTANBUL Tel: (0212) 454 38 22 Faks: (0212) 454 31 00
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.