Bir otel odasında bir sicil numarası ile başladı 14 milyon müşteriye ulaştı

A -
A +
DenizBank’tan Emek Kaplangil arayıp “Abi geliyorsun değil mi?” diye sorunca beş yıl önceki gösteriyi hatırladım ve hiç düşünmeden “evet” cevabını verdim.
DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş 5 yıl önce 20. yıl etkinliğinde (Ajda Pekkan, Tarkan sahne almıştı) My Way adlı meşhur şarkıyı seslendirmiş ve herkesi şaşkına çevirmişti.
Bu defa da öyle oldu. 25. yıl etkinliğinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde Ateş’in muhteşem performansını izledik.
Etkinliğin finalinde Mario Frangoulis ve Sertab Erener ile “Amigos Para Siempre” (Ömür Boyu Arkadaş) şarkısını seslendiren Hakan Ateş bizim ve herkesin beklentisinin çok üzerine çıkmıştı.
Hakan Ateş’in performansı bir şarkı ile sınırlı değildi. DenizBank’ın başarı hikâyesini öyle bir anlattı ki zaman zaman kahkahalarla, zaman zaman vay be diyerek dinledik.
Bin 500’ü aşkın davetlinin katıldığı etkinlikte hissedarları değişse bile Genel Müdürü değişmeyen DenizBank’ın hikâyesini dinlerken heyecanlandık ve tanıdığımız Hakan Ateş’i gururla izledik.
DenizBank, 1997 yılında bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi'nden satın alınarak yolculuğuna başladı. Ekim 2006’da Avrupa'nın önde gelen finans gruplarından Dexia bünyesine katılan bankanın hisseleri, 28 Eylül 2012’de Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’a, 31 Temmuz 2019 itibarıyla ise yine bölgesinin en büyük kuruluşları arasında yer alan Emirates NBD’ye devroldu ve Hakan Ateş bu başarı hikâyesini şu cümlelerle özetledi:
“Bir otel odasında, bir sicil numarası ile başlayan hikâye bugün Türkiye’nin 81 ilinde iştiraklerin şubeleri dâhil toplam 717 şubesi, 15 bine yakın çalışanı ve 14 milyonun üstünde müşterisi olan bir finansal hizmetler grubu hâline geldi. 25. yıl ile birlikte gümüş çağımız bitti. Artık altın çağımıza adım atıyoruz. Bunu gerçekleştirirken hareket noktamız, memleket sevdamızdı. Bu sevdadan aldığımız güç ile ülkemizin geleceği için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.”
Bir otel odasında bir sicil numarası ile başladı 14 milyon müşteriye ulaştı
Hakan Ateş’in pozitifenerjisi herkesi etkiledi
 
Geceye pozitif bir enerji işlemişti âdeta… Bu otoparktaki görevliden, karşılama yapan görevlilerin yüzüne, herkese işlemişti... Girişte Adnan Polat ile karşılaştık. Yanında Aziz Yıldırım vardı. Bakışlarımızdan bir anlam çıkarmış olmalı ki “Biz düşman değil rakibiz” diye selamladı ve pozitif enerjiye destek verdi. Pozitif enerjinin kaynağı Hakan Ateş, Grup CEO’su Shayne Nelson’u bile etkilemişti. Soruldu kendisine "Hakan Ateş ile yapılan salı toplantılarını nasıl bitiriyorsun?" diye… Cevap “İnşallah” diye tek kelimeydi. Hakan Ateş konuşma sırasında başarıyı çok çalışmaya ve ortak akıla bağladı. Ve krizlerle ilgili de “bu son olsun” şarkısını tekrarladı.
İlerisi deniz
 
Çalışırken aynı zamanda eğlenen bir isim olarak nitelendiriyor herkes Hakan Ateş’i… Zaten başarı hikâyesini anlatırken komik skeçler de koyması bunu gösteriyor. Ayrıca izlerken görüyoruz. DenizBank her yerde… Sporda var. Çiftçinin yanında, KOBİ’lerle dertleniyor. Hakan Ateş, gelecekle ilgili planlarını da paylaştı ve ilerisi “Deniz” dedi. Bu arada Emirates NBD’nin üst düzey yönetiminin geceye 23 kişilik bir kadroyla katılması ve Yönetim Kurulu Başkanı Hesham Al Qassim’ın konuşmasında önemli mesajlar vermesi DenizBank’ın ilerisinin parlaklığının göstergesi sayıldı.
 
Tecrübeyi sektörle paylaşmak istiyoruz
 
Mobilya ve Yatak Sanayicileri Derneği yani kısa adıyla MOYSAD’ı sektörün önde gelen markaları ve isimleri bir araya gelerek kurmuştu. Aralarında Davut Doğan gibi sektörde dernekler kuran başkanlıklar yapmış bir isim vardı. Onun olduğu yerde hareket oluyor. Oldu da… Adore, Alfemo, Bellona, By Kepi, BRN Yatak, Casa, Çetmen, Çilek, Divanev, Doğtaş, Enza, Fatih Kıral, Gündoğdu, İstikbal, İşbir, Kelebek, Kilim, Konfor, Lova Yatak, Modalife, Mondi, Rapsodi, Vize, Yataş, Yatsan ve Zebrano gibi markaların birlikteliği ile kurulan MOYSAD sektörün geleceğini masaya yatırdı. Toplantının açılışını Başkan Alpaslan Baki Ertekin yaptı ve şu mesajı verdi:
“MOYSAD sektöre öncülük yapmak istiyor. Teknolojisi, üretim kabiliyeti ve yurt dışı tecrübesiyle yaşadığımız ve elde ettiğimiz tecrübeyi diğer şirketlere aktarmak istiyoruz ve bu amaçla bu derneği kurduk. Sektör problemlerini kendi problemlerimiz gibi gördük ve yaklaşık 11 aylık süreçte belirli noktalarda mesafe katettiğimizi söyleyebilirim. Ancak yapacak daha çok işimiz var. Türkiye’de mobilya sektörü emek yoğun bir sektör. 65 bin işletmenin olduğundan bahsediliyor ve direkt ve dolaylı 500 bin kişiyi istihdam ettiği konuşuluyor. Geçen sene 4,8 milyar dolar bir ihracatımız vardı. Bu seneyi ise 5,8 milyar dolar civarında kapatacak. İşin kötü tarafına değil bu kötünün içinde bizi farklı kılacak olan şeylere bakmak lazım.”
Bir otel odasında bir sicil numarası ile başladı 14 milyon müşteriye ulaştı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.