Deprem bölgesine bayram ziyareti yaptı, daha çok giysi siparişi talep etti

Sesli Dinle
A -
A +
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TGSD) deprem bölgesinde bin 400’e yakın üyesi bulunuyor. Sektörün kalbi bu bölgede atarken üretimin neredeyse yüzde 10’u 11 ilimizde gerçekleşiyor. Sektörün bölgede 143 bin çalışanı bulunuyor. Ve bu sayı toplam istihdamın neredeyse yüzde 20’sine denk geliyor. Yani giyim sanayicilerinin her beş çalışanından biri deprem bölgesinde yer alıyor. 
 
TGSD Başkanı Ramazan Kaya bu bilgileri hatırlatıp bugüne kadar onlarca kez gittiği bölgeyi mutlaka bayram öncesi ziyaret edip, bayramlaşmak istediğini söylemişti.
 
Söylediğini yaptı. Hem de eş başkan Sanem Dikmen, başkan yardımcıları Ümit Özüren, Vedat Yavuz ve çok sayıda katılımcı ile birlikte bölgeye bayram çıkarması yaptı.
 
Yapılanları, eksiklikleri yerinde görmek istemişti. Önce Adıyaman’dan başladı. Gidilen yerlerden biri deprem sonrası üretimde neredeyse tam kapasiteyi yakalayan Gelişim Tekstil oldu. Üretimi yerinde gördük. O sırada The North Face, Vans, Timberland gibi dünyanın ünlü markalarının ürünlerini üretiyordu fabrika.
 
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akçay, “Çalışanlarımız büyük ölçüde geri döndü. Onlarla birlikte üretimi tam kapasiteye çıkarmayı hedefliyoruz” bilgisini verdi. Geri dönüşte Genel Müdür Ekrem Cınık’ın çabaları ve içtenliğinin de büyük katkısı olduğunu herkes kabul ediyor.
 
Bu arada Gelişim Tekstil’in Türkiye’nin en önemli üreticilerinden biri olduğunu ve bu başarının altında, Mustafa Akçay-Vedat Yavuz ikilisinin örnek alınacak ortaklık anlayışının yattığı bilgisini de verelim.
Çalışanların geri dönüşünde yapılan konteyner kentlerin büyük katkısı olduğunu ifade eden TGSD Başkanı Ramazan Kaya, Adıyaman’dan Gaziantep’e ve Kahramanmaraş’a geçerken “Bu defa küresel ölçekli şirketlerin alım ofislerinin temsilcileri ile birlikte deprem bölgesine geldik. Daha çok sipariş istiyoruz. Deprem bölgesinin yaralarının sarılması için bunu istiyoruz. Burada çok iyi üreticiler olduğu için bunu istiyoruz” çağrısı yaptı.
 

Ahmet Öksüz ile buluştular

Genel Sekreter Zeren Oray’ın terzi titizliği ile organize ettiği TGSD etkinliği Kahramanmaraş’ta bölgede çok önemli yatırımları olan İTHİB üyeleri ile buluştu.
 
İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz ve yönetiminde Ahmet Şişman, Ali Sami Aydın gibi isimlerin de katıldığı buluşmada bölgenin en büyük tekstil kompleksi olan KİPAŞ’ın deprem sonrası yaptığı çalışmaların yerinde görülmesi de sağlandı.
 
Bir gün önce Adana ve Hatay'da olan Ahmet Öksüz ve arkadaşları Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve çok sayıda yetkili ile görüşerek bölgenin yeniden ayağa kalkması için önemli adımlar attılar. Daha sonra Ahmet Öksüz izlenimlerini devletin yetkili isimleri ile paylaştı ve yaraların daha hızlı sarılması için alınması gereken önlemleri aktardı. 

Çok önemli markalar katıldı

TGSD Başkanı Ramazan Kaya üretimi artırmak için yeni siparişler çağrısını boşuna yapmadı. Çünkü bayram ziyaretine küresel ölçekli şirketlerin alım ofislerinin temsilcileri de katılmıştı. Kimler yoktu ki… 
Şafak Kıpık (Spring Near East Manufacturing), Şükran Alot (Ralph Lauren), Cenk Yerlikaya ve Nuri Kurşun Kara (Varner), Gözde Balcı Önen ve Filiz Hanife Özkök (VF Ege), Seda Rukiye Taşçınar (Gaia Sourcing), Saadet Banu Özarslan (George), Eda Togan (Superdry), Sabire Ezgi Koçak (Kiabi), Asiye Korkmaz (Helly Hansen), Hasan Fatih Güner (Benetton)…
 
Bu isimler Türkiye’nin hazır giyimde markaların üretim üssü olmasını sağlamışlardı. Daha da önemlisi Türkiye’de üretimin kalitesinin ve katma değerinin yükselmesine katkı vermişlerdi. Kadın işçilerin sorunlarından, iklim krizine kadar yeşil üretimin yerleşmesinin önünü açmışlardı. Başkan Ramazan Kaya şimdi bu isimlerden deprem bölgesindeki kaliteli üretimin desteklenmesini istiyordu. 
 
Böylece deprem bölgesinde balık verme yerine balık tutulması sağlanacak, dünya hazır giyiminin üretim merkezinin yeniden dirilişine hep birlikte imza atılacak. Bir iyilik adımı kaliteli üretimle
buluşmuş olacak.
 
İşte tam bu noktada TGSD Eş Başkanı Sanem Dikmen’in de şu çağrısını eklemek gerekiyor:
 
“Alım ofislerimiz, bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için yaptığımız çalışmalara önemli katkı sağladı. Adıyaman’daki konteyner kentin kurulumuna da destek verdiler. Şimdi hem kapasiteleri doldurmak hem de bölgenin sorunlarını giderebilmek için eskisinden daha da fazla desteklerine ihtiyacımız var.”

Adıyaman’da yeni eleman aldılar

Depremden hemen sonra bölgenin en önemli kuruluşlarından Sanko Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile yaptığımız görüşmede “Daha çok çalışıp yaraların hızla sarılmasını sağlayacağız” mesajını almıştık.
 
Almanya’dan İngiltere’ye, İtalya’dan ABD’ye onlarca ülkeye ihracat yapan Sanko’nun Onursal Başkanı Konukoğlu sözünde duruyor. Sanko’nun sadece Adıyaman fabrikasında 100’e yakın yeni çalışan işe başladı. Böylece Sanko ailesinin toplam çalışan sayısı 14 bini geçti. Bu arada son gelişmelerden sonra Adıyaman fabrikasında kadın çalışanların oranının yüzde 30’u geçtiğini öğrendik.
 
Depremden en çok etkilenen kentlerden biri olan Adıyaman için Sanko’nun özel teşvik ve destek talebi olduğunu da hatırlatalım. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.