Paranın gözü kör olsun!

A -
A +
F.Bahçe ve G.Saraylı taraftarların bir arada maç izleyeceğini düşünürdüm ama  Mustafa Denizli ile F.Bahçe'nin bir araya geleceğini asla!..
Hatırlayın; Denizli, F.Bahçe'yi şampiyon yaptığı halde kovulmuştu. Denizli, yalnız yöneticilerle değil taraftarlarla da büyük sorunlar yaşamıştı. Aziz Yıldırım, F.Bahçe'yi, Mustafa Denizli'nin değil kendisinin şampiyon yaptığını söylemişti.
İşte bu Denizli, şimdi yine aynı başkan, aynı yönetici ve aynı taraftarla bir araya geldi. Hani derler ya, "paranın gözü kör olsun" bu gelişmeler için cuk oturmuş bir söz!..
Denizli bundan sonra F.Bahçe'ye teknik adam olmuş olmamış bence artık önemli değil. Bunlar, böyle büyük bir kulüp ve böyle bir duayan teknik adam arasında yaşanıyorsa, varın diğerlerini siz düşünün!..

Bu bir ibret yazısıdır
Bazı şeyler vardır ki seni hiç ilgilendirmez ama ucundan da olsa size dokunuyorsa siz de o işin parçası olursunuz. Bu, gazeteci mesleği için daha geçerli.
Ben her şeye rağmen üstüme vazife olmayan şeylere uzak durmaya çalışırım. Ancak dolaylı yoldan bu işin içine çekilmişsem (!) düşünmeden balıklama dalarım.
Gazetemizin Spor Müdürü ve aynı zamanda TSYD Başkanı Naci Arkan'ın, köşesinde çıkan yazısını okudum. Her zamanki gibi akıcı üslubuyla çok güzel şeylere değinmiş. Ancak bir yer var ki, doğrusu benim de zülfüyâreme (!) dokundu.
Naci Arkan, ister kabul edin ister etmeyin bu makamı oy çoğunluğuyla değil, ezici üstünlükle kazanmış biridir. Bunu kabul etmek istemeyenler, kendileriyle sorunu olanlardır.
Arkan'la yarışa girenler, onu bu yarış içinde rakip bile görmedi. Oysa ki, yanıldıkları bir şey vardı; o da, Naci Arkan'ın en büyük silahı dürüstlük.
Arkan, rakiplerini dürüstlük kavramıyla adeta ezdi geçti. Ne var ki, o gündür bu gündür Arkan'a ve dolayısıyla TSYD'ye karşı bir savaş başlatıldı. Dürüstlüğün bir güç olduğunu göremeyenler (!) bundan öyle bir ders aldılar ki, bunu hiç bir zaman unutamayacaklar.
Son 15 yılda TSYD'ye bırakın çivi çakmak, çivi sökmeye çalışanlara karşı Arkan, öncelikle TSYD'nin kaybolan prestijini kurtardı. Borç bataklığından alıp bugünlere getirdi.
Toprağı bol olsun, Derwall, "Türkiye'de başarıyı yakalamanın yerine, başarılı aşağıya çekilmeye çalışılıyor" derdi.
Naci Arkan, son yıllarda seçilen en başarılı, dürüst ve en önemlisi gazetecilikten gelmiş bir arkadaşımızdır.

Futbol Federasyonu iflas etti!..
UEFA, yaklaşık bir buçuk yıldır incelediği şike dosyası için F.Bahçe ve Beşiktaş hakkında Avrupa kupalarından 2 ile 1 yıl men cezası istemiyle Disiplin Kurulu'na verdi.
Bence bu çok sürpriz bir karar değil ancak belki biraz geç verilmiş olabilir.
Bunun olacağı, Perşembe'nin gelişi, Çarşamba'dan belli olur sözü kadar belliydi!..
Bu da göstermiştir ki, Futbol Federasyonu bu kulüpler hakkında aldığı kararlarla iflas etmiştir!..
Kulüplerimiz ceza alır veya almaz ama Federasyon, ilkesiz, kararsız ve tarafsız tutumu ile bu ülkenin futbolunu dibe vurdurmuştur. Yapacağı tek şey istifa etmektir.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.