PFDK evlere şenlik!

A -
A +

 Sabri, Volkan ve Meireles'e verilen cezalar, çifte standardın büyük bir örneği. Sabri'nin boğazına sarılan Volkan'a 5, kendini korumaya çalışan Sabri'ye 4, Nouma'nın bir benzer hareketini yapan ve Türk Milleti'ne saygısızlık yapan, hatta suç işleyen Meireles'e 4 maç ceza, PFDK'nın bir kez daha tarafsızlığına gölge düşürdü.

Sabri, Volkan'ın kurbanı oldu! Çünkü PFDK, Volkan'a bu cezayı verirken Sabri'yi, baskılar sonunda cezalandırmak zorunda kaldı. Volkan'a ceza verildi diye Sabri'yi de cezalandırmak, ancak böyle taraflı bir PFDK'ya yakışırdı!
Olaylar Cüneyt Çakır'la başladı! Önce iki faullü gol, arkasından Sabri'ye gösterilen kırmızı kart, sanki daha önceden hazırlanmış bir planın ürünü! Çakır'ın, yalnız Volkan'ı atmaya yüreği yetmedi, Sabri'yi de bu işin bir parçası yaptı!
Meireles'in, tükürük olayında dürüst olmadığı, bu son hareketinde çok açık belli oldu. Bu davranışından dolayı değil 4 maç ceza vermek Meireles'i sınır dışı etkmek gerekir! Ama bu konuda yetkililer, ne yazık ki bu cesareti gösteremedi.
Meireles, savunmasında, "şortum düşüyordu çektim" derse kimse şaşırmasın! Tükürük olayını hatırlayın; Portekizli oyuncu, neredeyse 'Hakem bana tükürdü' demeye getirdi!
Bir söz vardır; "balık baştan kokar", Futbol Federasyonu'na bak, kurullarını al!

Olmadı Sayın Şener!
Trabzonspor Başkanı, giderayak Türk futboluna dinamit koydu!
Bir başkan, eğer rakibi için "İlelebet düşmanlık bitmemeli" derse, bu ülkede sadece bir kişinin  ölmesine şükretmek gerekir!
Sadri Şener gibi bir başkan bu tür laflar edebiliyorsa, biz neyin savunuculuğunu yapıyoruz? Böyle bir söz kavgada söylenmez ama Sadri Şener, sanki çok iyi bir şey yapıyormuş gibi bunu uluorta dile getiriyor.
Bu sözler doğrudan doğruya toplumu germektir ve bunun suç olduğunu düşünüyorum.
Şener, bir kupadan dolayı Fenerbahçe'ye karşı kin besliyorsa bence bu, yanlış adres; doğru adres Futbol Federasyonu...
Demezler mi; bugüne kadar bu tür söylemlerle rüzgâr ektiniz, şimdi bunun karşılığı olan fırtına biçiyorsunuz!

Atatürk ve Potuk!
Atatürk, çok önce Alper Potuk gibi futbolcuları görmüş ki (!) "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" demiş!
Alper Potuk'un zeki, çevik olduğunu bilemem ama ahlakını, bundan sonra irdelerim!
Ben, "Melo, Fernandez ve Meireles, bu ülke futboluna yakışmıyor" dediğim zaman, "Bizi futbolculuğu ilgilendirir" diye çok mail geldi. Ama şimdi o mesajları atanlar, benim gibi düşünüyor ve üç futbolcunun Türkiye'de kalmasının genç futbolculara kötü örnek olacağını söylüyor!
Her şey nasıl ki para değilse, futbolda da, önce ahlak sonra futbolculuk gelir!
Alper Potuk, eğer kulübü tarafından Fenerbahçe'ye gitmeye zorlanıyorsa, yazdıklarımın tümü Eskişehirspor Kulübü yöneticileri için geçerli. Çünkü bir futbolcu köle değildir! Muz olayında ayağa kalkanlar (!) acaba Alper konusunda ne diyor; çok merak ediyorum!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.