Giyimkent dolacak, Eminönü ikinci Venedik olacak

A -
A +
BAŞ DÖNDÜRÜCÜ GELİŞME Dükkan fiyatları son yıllarda hızlı bir artış gösterdi. Bu gelişme dükkan sahipleri başta olmak üzere herkesin başını döndürdü. Bir dükkanın fiyatı bazı yerde 400 bin, bazı yerde 600 bin YTL'ye kadar ulaştı. Giyimkent, hazır giyimcilerin üretim, toptan satış ve ihracat merkezi olarak İstanbul Esenler'de kurduğu bir kent. Tekstilkent'le komşu aynı zamanda. Bu iki kent 10 bin işyerini içinde barındıracak kadar geniş bir alana sahip ve günde 100 bin kişinin giriş-çıkış yapabileceği bir hacmi var. Giyimkent'in dört bir tarafından girişi olduğu gibi altından metro geçiyor ve tamamlandığında bölgenin trafik probleminin tamamiyle hallolacağını belirten Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çınar, "Ayrıca, raylı sistem de buradan geçecek ki, şehrin her noktasından bölgeye ulaşım mümkün olacak" dedi. Abdullah Çınar, İMÇ, Perpa, İstoç gibi yıllarca boş kalan tesislere dikkat çekiyor ve Giyimkent'in böyle olmayacağını söylüyor: "Mahmutpaşa, Yeşildirek... derken Laleli ve Aksaray. Bu semtlerdeki o güzelim evler işyeri ve atölyeye dönüştürüldü. Hoyratça bir kullanımdı bu. Şimdi, İstanbul 2010'da Kültür Şehri olmaya hazırlanıyor. Eminönü artık Venedik gibi olmalı." Giyimkent dolacak, Eminönü 
ikinci Venedik olacakİşinin delisi bir yönetici Abdullah Çınar, tuttuğunu koparan bir sivil toplum kuruluşu lideri. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iki ay içinde bitirmeyi taahhüt ettiği Hal-Otogar Bağlantı Yolu köprü inşaatına giderken beni çok etkileyen bir söz söyledi Abdullah Çınar. "Her gün gelip bakıyorum, 'ne değişmiş' diye. Benim bu ilgimi gören belediye yetkilileri bana, "Bari kontrolörlerin işine son verelim. Sen nasıl olsa yapıyorsun bu işi. Para ödemekten kurtuluruz' diye takılıyorlar." Hani 'işinin delisi' derler ya; o tabir Çınar'a çok uyuyor doğrusu. Kabul etmek lazım ki, her babayiğidin harcı değil. Abdullah Çınar becermiş ama. 'Nasıl yaptın?' diye sorduğumda, güldü. "Birinden bir şey talep ederken bazen elini uzatırsın. Bazen de yumruğunu. Ben ikisini de yapıyorum" dedi. Laleli'yi geri getiremeyiz Abdullah Çınar, şunları söylüyor: "Laleli ihracat yapan tekstil merkezi oldu. Yaklaşık 175 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi buradaki iş yerleri. Fakat, o paranın tamamını harcasak, eski Laleli'yi geri getiremeyiz! Laleli'yi boşaltmak ve restorasyonuna yardımcı olmak hepimizin sosyal sorumluluğu." KOSGEB taşınma kredisi veriyor Giyimkent'te bitmiş 2 bin 400 iş yeri ve dükkan mevcut. İleride 5 bine çıkacak. Bugün itibariyle 726'sı dolu bu işyerlerinin. KOSGEB taşınma kredisi veriyor ayrıca üyelere. 150 esnaf da bayrama kadar taşınma sözü vermiş. Esnaf kredisi de var. 2008 itibariyle bin iş yerinin dolmuş olacağı tahmin ediliyor ki, ondan sonrası problem olmaz zaten. Önemli olan o hareketin başlaması. Çınar, bu hareketin başladığını ve gerisinin geleceğini söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.