Baskılı oyun yetmedi

A -
A +

Beşiktaş, kendi sahasında, harika bir atmosferde, bence çok da iyi oynadığı bir maçta ilk lig yenilgisini aldı. İlk yarıda yakaladığı net pozisyonları değerlendiremeyen siyah-beyazlılar bana göre ofsayt olan bir golle 1-0 geriye düştü. Utku’nun rakip oyuncuya çarpan topta çaresiz kalması ikinci golü getirirken, kanat savunmasının yetersiz kalması da üçüncü gole neden oldu.
Beşiktaş, Babel ve Quaresma aynı anda sahadayken Antalyaspor’un üçüncü golüne neden olan kanat ataklarıyla kalesinde önemli pozisyonlar görüyor. Şenol Hoca’nın ilerleyen haftalarda bu konulara dikkat etmesi, takımın şampiyonluk yarışındaki geleceği açısından oldukça önemli.
İkinci yarıya çok büyük bir baskıyla başlayan Şenol Güneş’in takımı, bu baskının sonucu olarak Pepe ile farkı bire indirdi. Bu golün ardından Larin ve Babel ile çok önemli gol fırsatları yakalansa da bu pozisyonlar golle sonuçlanmadı. İnanıyorum ki Beşiktaş bu bölümde beraberliği yakalamış olsaydı taraftarı da galibiyet golüne imza atardı. Bu noktada Antalyaspor’un kalecisi Ruud Boffin’in başarısının da altını çizmek gerekiyor. Belçikalı kaleci muhteşem bir performansa imza attı.
Beşiktaş’ta ilk yarıda taraftarlardan tepki alan kaptan Oğuzhan ikinci yarıda sahanın en iyileri arasındaydı. Tribün tepkisi her oyuncuyu olumsuz etkiler ama Oğuzhan’ın bu baskıya kulaklarını tıkayarak, takımı en iyi elinden geleni yapması alkışlanması gereken bir davranıştı.
Beşiktaş şampiyonluk yarışında ilk yenilgisini kendi evinde alırken, bu sezon yarışın kolay geçmeyeceğinin henüz ilk haftalarda fark edilmiş olması siyah-beyazlı takımın geleceği için bir şans olabilir.

MAÇIN ADAMI: Boffin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.