Maçın kalitesinde hakemin de payı vardı!

A -
A +

Önemli maçlara tecrübesiz hakem verme gafletinden vazgeçen MHK, Beşiktaş-Trabzon maçına bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde de düdük çalmaya başlayan Halil Umut Meler’i görevlendirdi.
Bu tayin de kamuoyunda kabul gördü ve Meler sahaya avantajlı çıktı.
Oyunun hemen başında önce Abdulkadir’in, 13. dakikada da Rıdvan’ın sakatlanması takımlarında oyuncuların da moralini bozdu ve futbolcular rakiplerine karşı daha dikkatli mücadele etmeye başladılar. Nitekim maçın ilk faulü de 27. dakikada oldu.
37’de N’Sakala - Ekuban mücadelesinde Trabzonlular penaltı bekledi. Pozisyonda N’Sakala topa müdahale edemese de rakibine hafif bir teması vardı. Bu temas penaltı için çok da yeterli değildi. Böylesine gri bir pozisyon için hakemin “devam” kararı eleştirilemez ancak penaltı verse de “yanlış oldu” diyemezdik.
Buna VAR’ın karışmaması da yüzde yüz doğru.
77. dakikada Dorukhan’ın Flavio’ya yaptığı harekete Halil Umut Meler haklı olarak tereddütsüz kırmızı kart gösterdi. Dorukhan’ın kramponları rakibine dik ve acımasız bir şekilde gelmişti. Meler göstermiş olduğu 5 sarı kartta da haklıydı. Rosier’in Marlon’a yaptığı hareket için kırmızı ağır olurdu.
Futbolseverler dün akşam keyifli bir maç izlediler. Her iki takımın da futbol adına mücadeleleri güzeldi.
Halil Umut Meler de bu maça çok iyi hazırlanmış.
Maçın güzelleşmesine ciddi katkıda bulundu ve ekibi ile birlikte görevini başarıyla yaptı.
Halil Umut Meler, önümüzdeki F.Bahçe-G.Saray maçına da ciddi şekilde aday olmuştur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.