Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın açıklamalarıyla ilgili

A -
A +
Değerli okuyucularımız, gazetemizde haberini yayınladığımız Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın açıklamaları ile ilgili sizlerden çok sayıda mail aldık. Öncelikle gazetemizin okuyucusu olarak gazetemizle bu seviyede iletişim içinde olmanız bizleri gerçekten çok memnun etmektedir. Ve gerçekten görüş ve düşünceleriniz bizler için çok önemlidir. Biz gazete olarak bu haberle FETÖ’cülerin her kurumda yapmaya çalıştıkları gibi Yüksek Mahkemeyi de özellikle kilitlemeye yönelik çabasının altını çizdik. Gelen maillerde birçok okuyucumuz hassasiyetimiz sebebiyle bizleri tebrik ederken bazı okuyucularımız da yine aynı hassasiyetle “herkesi aynı kefeye koymamamız” konusunda bizlere öneri sunuyorlardı. Biz de zaten haberi sırf bu yüzden yaptık; gerçek mağdurların hakkını korumak için.
 
Yaptığımız işler hep yarım yamalak mı olacak?
 
 Ben Ümraniye Cemil Meriç Mahallesinde oturuyorum. Mahallemizin bundan önceki ismi Birlik Mahallesi diye geçiyordu. Yaklaşık 8-10 yıl önce mahallemiz çok büyük bir alan olduğu için idari olarak 3 mahalleye bölündü. 1) Tepeüstü Mahallesi 2) Ihlamurkuyu Mahallesi 3) Cemil Meriç Mahallesi. Mahallemizin ismi yaklaşık on yıldır Cemil Meriç Mahallesi olarak geçmesine rağmen Birlik Mahallesi diye anılıyor. Bunda da büyük etkenlerden birisi minibüslerimizin hat tabelalarında “Ümraniye Devlet Hastanesi-Birlik Mahallesi" yazısının olmasıdır. Ne enteresandır ki “Cemil Meriç Mahallesi” diye yazdırmadılar. Şoförler ve muavinler, yolcu çağırırken “Birlik Mahallesi” diye çağırıyor. Bu ismi hangi oda, dernek veya kurum veriyorsa benim mahallemin ismini niye “Cemil Meriç Mahallesi” diye vermiyorlar?
Belediye meclis üyeleri bu işin farkında değiller mi? Yasal olarak mahallemin adı Cemil Meriç. Resmî makamlarda örneğin Tapu Dairesi, Maliye, Muhtarlık, Belediye, Nüfus İdaresi gibi kurumlarda hep “Cemil Meriç” olarak geçiyor. Benim mahallem ne zaman tanınacak? Neden yapılan işler yarım yamalak oluyor? Resmiyette “Birlik Mahallesi” diye bir şey yok. Soruyorum bir mahallenin tanıtımında minibüs şoförlerinin de öncülük yapmaları gerekmiyor mu? Bu konuda yetkililerin ilgilenmesini ve mahallemizin isminin minibüs tabelalarında da yazılmasını sağlamalarını istiyorum. Bu konuyla ilgilenirseniz çok teşekkür ederim.
            Samet Dündar-Ümraniye/İstanbul
 
 
Profesyonel hukuki yardım almalısınız
 
"Feridun Ağabey, benim derdim şudur. 3 Aralık’ta bir özel kurumdan devre mülk konusunda görüşmeler yapıldıktan sonra beni ikna ettiler ve bir devre mülk aldım. Ancak sözleşmeyi inceleyip aklıma gelen soruları sormaya başladım. Aldığım cevapları değerlendirdikçe mağdur olacağımı fark edip 13 Aralık’ta noterden 14 günlük cayma hakkımı kullanıp cayma ihtarnamesi gönderdim; fakat şirketten dönüş yapmadılar. Benimle aynı gün alan ve aynı şekilde iptal eden bir arkadaş şirket merkezine gitmiş. Ondan % 25 cayma cezası istemişler. O da devre mülk yönetmenliğini göstermiş. 'Bizi ilgilendirmez bizim 25 tane avukatımız var sen cezayı öde' demişler. Feridun Ağabey ne yapmalıyım? Bir yol göstermenizi ümit ediyorum” diyen Ahmet Akay isimli okuyucumuza: 
Noterden çektiğiniz ihtarname olmakla birlikte konuyla ilgili profesyonel hukuki yardım almadan bu konuyu çözemezsiniz. Başka türlü vakit kaybı olur.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.