Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’a açık mektup

A -
A +
İzmit Belediyesinde 657 sayılı DMK'na tâbi olarak kurum hekimliği yapmaktayım. Evde ölümlerde mesai dışı ve hafta sonları defin ruhsatı verme görevi toplum sağlığı hekimleri, aile hekimleri ve belediye hekiminin de dâhil olduğu nöbet sistemi ile verilmesi bakanlık talimatı olmasına rağmen toplum sağlığı hekimleri ve aile hekimleri bu nöbeti tutmamaktadır. İzmit Belediyesi olarak bu konuda defalarca İzmit Kaymakamlığı'na resmî yazı yazdığımız hâlde her seferinde olumsuz cevap geldi. Şu anda İzmit Toplum Sağlığı Merkezi'nde 22 hekim, 98 tane de aile hekimi çalışmaktadır. Toplam 120 hekimin tutmadığı nöbeti tek başıma 365 gün, 7 gün 24 saat esasına göre 3 yıldır tutmaktayım. Yıllık izinlerim hariç hiçbir gün ilçe dışına çıkamıyorum. Hatta İzmit Halk Sağlığı yetkilileri yıllık izin kullanmamı bile engellemeye çalıştılar. Benimle birlikte ailem de mağdur olmaktadır. Bakanlığın talimatlarına direnen ısrarla ve inatla bu nöbetleri tutmayan hekimler nasıl ve kimden cesaret alıp bu kadar cüretkâr olabiliyorlar? Temel insan haklarına tamamen aykırı olan bu durumumu takdirlerinize arz ederim. Adalet duygunuza güvenerek bu mağduriyetimi sonlandıracağınıza ve mağduriyetime sebep olan yetkililer hakkında yasal işlem başlatacağınıza inancım tamdır. Bilgilerinize arz ederim.
          Dr. Süleyman Türk                
 
 
Büyük Türk Milleti başın sağ olsun!
 
2017'nin ilk saatlerinde 39 insanın hayatını kaybetmesine, 65 insanın yaralanmasına sebep olan vahşeti, alçaklığı lanetliyoruz. Gün birlik günüdür, gün beraberlik günüdür, gün hainlere karşı tek yürek ve tek yumruk olma günüdür. Bütün şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.
          Erdoğan Aslıyüce-Hoca Ahmed Yesevi Vakfı Başkanı
 
 
 
İnsanlarda sosyal medya kutuplaşması
 
Feridun Ağabey, farkında mıyız bilmiyorum? Sosyal paylaşım sitelerinin etkisinden midir nedir toplum her geçen gün iki kutba doğru sürükleniyor. Bir konuda farklı düşünce sergileyemez hâle geldik. Hepimiz dinî konularda, siyasi konularda kendimizden olanı bembeyaz görürken kendimizden olmayanı simsiyah görmeye başladık. Ülkemizin birlik beraberliğine zarar verecek bu ayrışmaya dikkat çekmek istiyorum. İnsanların sosyal paylaşım sitelerinden duygularını açıklamaya çalışması onlara özgürlük veriyor gibi gelse de aslında onları birbirinden ayrıştırmaya yönlendiriyor. Oralarda insanın yaratılışına uygun olarak karşılıklı konuşma yaşanmıyor. Yazıyla veya şimdi "emoji" denilen sembollerle bizler hızla yalnızlaşıp hızla farklı kutuplara savruluyoruz. Saygılarımla.
            Bülent Tunçel-İstanbul
 
 
Herkesin imtihanı değişik!..
 
Feridun Ağabey merhaba, sekiz yıllık evliyim ve bu evlilikten bir de erkek çocuğum var. Allah herkese değişik imtihan veriyor. Benim imtihanım da her geçen gün artan ve ilk zamanlarda gurur verirken şimdi illallah dedirten kıskançlık durumu. Onu kıskandıracak hiçbir olumsuzluğum olmadı ve olmaz da. Ama karımın beni kıskanma derecesi her geçen gün biraz daha artarak şimdi benden şüphelenmeye varacak boyutlara kadar geldi. Artık öyle ki herhangi bir bayan ile insani boyutlardaki konuşmam bile evde tahammül edilemez krizlere sebep oluyor. Tamam, kadının kocasını sakınma duygusunu anlıyorum ama bu kadarını anlayamıyorum. Cep telefonumdaki mesajlarıma, sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımlarıma kadar tipik bir dedektif gibi beni araştırmakla meşgul olmaya başladı. Artık bu kıskançlık rahatsızlık boyutuna geldi ve ben bu işten sıkılmaya başladım. Ne yapacağım bilemiyorum. Resmen psikolojim bozuldu.
           M.T.-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.