Doğumhanesi var doğum yapma imkânı yok

A -
A +
Hayırsever vatandaş tarafından 30 milyon TL'ye mal olan beş yıldızlı, akıllı donanımlı, teknolojik ve son sistem doğumhanesi olan hastanede çocuk ve kadın doktoru yok. Doğumhanesi var doğum yapma imkânı yok. Sivas Divriği’nde bulunan Sadık Özgür Devlet Hastanesinde 3 branş doktorunun dışında doktor olmayışı yüzünden Sivas merkeze 180 km uzaklıkta bulunan ilçe halkı perişan oluyor. En fazla ihtiyaç bulunan Kadın Doğum doktorunun son bir ay içerisinde sadece bir kez geldiği bildirildi. Doktor yokluğu yüzünden Sivas merkeze olan gidiş gelişler nedeniyle hastaneye yetişemeden yolda ölen vatandaşların sayısının sadece 2016 yılında 5 kişi olduğu söyleniyor. Hastanede mevcut Dâhiliye, Cerrahi ve Diş doktorlarının dışında ve en önemi olan çocuk ile kadın doğum doktorunun olmayışı büyük sıkıntılara neden oluyor. Ebelere giden kadınlar ya kanamadan tedavisi imkânsız hastalıklara, ölümlere ya da çocuk ölümlerinden biriyle karşılaşmak zorunda kalıyor. Son bir ayda sadece 1 gün gelen Kadın Doğum doktoruna su gibi muhtaç olduklarını söyleyen Divriği halkı Cumhurbaşkanlığına kadar her yere dilekçeler gönderdiklerini, protesto ve yürüyüş eylemlerinde bulunduklarını dile getirerek “sesimizi duyan yok” diye dert yanmaktadır. Bu konuyla ilgili bilgi ve belgeleri ekte sizlere gönderdim. Bu halkın sesini duyurursanız seviniriz Feridun Ağabey...
           Erol Kara-Sivas
Doğumhanesi var doğum yapma imkânı yok
 
Yasal süreci kaçıranlara bir hak daha tanınsa
 
“Sayın Cumhurbaşkanımız ve ilgili yetkililerimize; afetzede olup ancak ihmal veya bazı sebeplerden dolayı hak sahipliğini kaybeden vatandaşlarımızın tekrar hak sahipliği kazanma konusunu devletimizi yöneten siyasi karar alıcılara mağdurlar adına sesleniyor ve mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz.
Malum 7269 sayılı kanun kapsamında muhtelif zamanlarda muhtelif afetler nedeniyle afetzede olarak işlem görüp yapılan hak sahipliği ve borçlandırma çalışmaları neticesinde çeşitli nedenlerden dolayı yasal süreci kaçırıp başvuru yapamadığından dolayı hak sahibi olamayan ailelere mağduriyetlerinin giderilmesi için hak sahibi olabilmelerine imkân verecek yeniden yasal bir düzenleme yapılıp hak sahibi olamayan afetzede vatandaşların hak sahibi olabilmeleri imkânının sağlanması hususunu Sayın Cumhurbaşkanımızın bileğilerine arz ediyor yardımlarını bekliyoruz.”
           Yüksel Kantar-Artvin
 
 
Aracım gaz yiyor mu yemiyor mu arkadaş!
 
Feridun Ağabey iyi günler. Aracımı muayene istasyonuna götürdüm. Önce egzoz muayenesi yaptırmalısın denildi. Muayene istasyonunun arka kısmında muayene sırasına girdim. Bir saat sonra sıra geldi ve egzoz muayenesindeki uzman kişi orada bir aparat taktı ve gaz pedalına sonuna bastırdı. Sonra da dedi ki: “Aracınız gaz yemiyor.” Şaştım kaldım! Oraya kadar canavar gibi çalışan araç orada mı gaz yememişti? Ne soru sorabiliyorsun, ne onlar bir şey anlatıyorlar. Ve muayeneden geçemeden ayrıldım. Gittim kendi özel servisime durumu anlattım. Bu araçların elektronik olduğunu ve dışarıdan herhangi bir aparat takıldığında aracın kendini kilitlediğini söyledi. “O uzmanlar bunu bilmiyor mu?” dedim, “ben bilemem” dedi. “Aracın gaz yememe gibi bir sorunu yok” dedi. “Peki ben ne yapacağım?” dedim. “Muayene istasyonunun kabul ettiği egzoz muayene yetkisi olan kurumlar var gidip oradan alırsın” dedi. Muayene sorununu bu şekilde çözdüm ama bu soru da kafama takıldı? Orada uzman olan insan ile yetkili servisteki uzman birbirinden bu kadar farklı düşünebilir mi? Bu konuda bir uzman bana farkı anlatabilir mi? Selamlar...
       "İsimsiz"-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.