Engelli yönetmeliğindeki aksaklıkların düzeltilmesi talebi

A -
A +
 

“Sayın Feridun Ağabey, 2014/5780 Sayılı Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik’in yürürlüğe konulması Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu’nca 2.1.2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Oğlum Hasan Aslan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinden pekiyi derece ile mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesinin İnşaat Mühendisliği bölümüne girdi. Psikolojik problemi nedeniyle üçüncü sınıfta iken İstanbul Teknik Üniversitesinden ayrıldı.

EKPSS-2016/1 Sınav sonucu ile yapılan ÖSYM yerleştirmesinde, Hasan Aslan aldığı 83,42 puanla Müezzin-Kayyım bölümüne yerleştirildi. Fakat 2016 yılının şartlarına göre, istenen belgelerle müracaat etmemize rağmen Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından atama yapılmadı.

Hakem hastanesinin verdiği Sağlık Kurulu Engelli Raporunu göndermemize rağmen Diyanet İşleri Başkanlığının kararı değişmedi.

Psikotik engellinin çalışması, onun sağlığına kavuşması açısından doktorunun verdiği ilaçtan daha tesirlidir.

Kendisine güveni az olan psikotik engelli çalışma ortamı bulabilirse kendisine güveni artacak ve normal bir insan gibi çalışma ortamına katılacaktır.

2014/5780 Sayılı Engelli ve Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkındaki Yönetmelik, devlet büyüklerimizin iyi niyetlerine rağmen amacına uygun olarak tatbik edilmiyor.

***

Sayın Binali Yıldırım Beyefendi Başbakanlığı döneminde, Hilton Otelinde düzenlenen 3 Aralık 2016 tarihindeki Dünya Engelliler Günü’nde Devletimiz vatandaşın işini görmek için var. Ulaşamayacağımız engelli kalmayacak, denetlemeyi de ihmal etmeyeceğiz, gereken neyse yapılacak. Engellilerin hepsine ayrı ayrı ilgi gösterelim talimatını vermişti. 2014/5780 Sayılı Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı Ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 10. Maddesinin 3. Fıkrası engellilerin istihdam edileceği münhal kadro bulunmadığı takdirde hizmet gereklerine ve genel hükümlere göre diğer münhal kadrolarda değişiklik yapılarak gerekli kadrolar temin edilir şartını bildirir. Diyanet İşleri Başkanlığında bu ayarlama yapılmadı.

Engellilerin atamalarında Devletimizin kontrol sistemi olmadığından bazı engelliler ÖSYM’nin yerleştirmesinde kaldı. 120.000 kişilik kadrosu olan Diyanet İşleri Başkanlığı, mademki Hasan Aslan’ın müezzinlik yapamayacağına karar verdi. Öyleyse Hasan Aslan’ı memur olarak niçin atamadı?

Engelli yönetmeliğindeki aksaklıkların düzeltilmesi talebi

Engelli yönetmeliğindeki aksaklıkların düzeltilmesi talebi

***

2017-2018 yıllarında muhtelif makamlara 40 mektup göndermeme rağmen 2014/5780 sayılı Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkındaki Yönetmelikte bir düzeltme yapılmadı.

Engelli Yönetmeliğindeki hataların düzeltilmesi için Aile Bakanımıza taahhütlü mektup yazdım ulaşamadım. Başbakanımıza taahhütlü mektup yazdım ulaşamadım. Cumhurbaşkanımıza taahhütlü mektup yazdım ulaşamadım" diyen Üsküdar’dan Hulusi Aslan isimli okuyucumuz, uzun yazısında konuyla ilgili yasa ve yönetmelikleri genelgeleri bütün detaylarıyla bize yazıp göndermiş. Arzusu ise şöyle: “Devlet büyüklerimizden, bu tür engelli vatandaşların problemlerini çözecek bir ortamın hazırlanmasını bekliyoruz. Eğer Engelli Yönetmeliğindeki aksaklıkları belirten bilgileri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye ulaştırırsanız, memnun olurum. Cevabınızı bekliyorum. Saygılarımla...”

 

 

 

 

Okula telefon getirmeyin!

 

Telefon ile derse gelen bir öğrencinin hâli şöyle oluyor: Ders dinleyemiyor. İşlenen konuları algılayamıyor. Yazı yazamıyor. Çizim yapamıyor. Teneffüslerde hiç hareket etmiyor. Çevresi ile asla iletişim kurmuyor. Egzersiz yapmıyor. Aptallar için hazırlanmış oyunlarla ilgileniyor.

Ahlak dışı sitelere giriyor. Bazıları utanılacak, kaba videolar çekiyor ya da yayıyor. Sürekli olarak Facebook, Instagram, Twitter, Tik-Tok, WhatsApp, Messenger, Swarm, Pinterest gibi uygulamalara giriyor. Bu durum otistik, disleksi, pipolar rahatsızlıkları tetikliyor.

Dünyanın en nitelikli üniversitesi olan Harvard’da kara tahta ile ders yapılıyor. Silikon vadisinde çalışan bilişim profesyonellerinin çocuklarının gittiği okulda hiçbir elektronik aygıt yok. Çin, Fransa vb. ülkeler telefonu okula almıyor. Bizde ise her gün okulda yüzlerce öğrencinin telefonlarını toplamak bize çok zaman kaybettiriyor.

        Rumuz: “Eğitimci”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.