Desinler Mutluluğu

A -
A +
Her şeyin boyut değiştirdiği gibi, mutluluğun da boyut değiştirmiş halidir: "Desinler Mutluluğu"...
Bu boyut değiştirmeye en güzel ispatlardan birisi şudur: Kime sorsanız hayalidir; küçük şirin bir kasabada, sakin sessiz bir hayat sürüp, kendine yetecek iaşeyi kazanmak ve mutlu olmak. Ah ile başlayıp, bu ve benzeri bir hayalinden size bahseden insanı kolundan tutup, hadi gel öyle bir yer buldum gidelim dediğinizde gelmek istemez. Pek çoğumuzun istemesine rağmen, yaşayamayacağı bir hayattır bu. Bizi mutlu edecek donelerden yoksundur çünkü. Örneğin "desinler mutluluğu"...
Eğer küçük ve şirin bir kasabaya gidersek, bu boyut değiştiren mutluluktan hiç nasibimizi alamayacağımız bir gerçektir. Zira, bizi öyle diyerek böyle diyerek kimse allayıp pullamayacak ve desinler mutluluğunu tadamayacağızdır. Özellikle başarının tadına bakmış, bir iki ışıltı görmüş ve güneşten ışık alan ayın ortada ışık kaynağı gibi dolaşması misali, kendini aydınlanma kaynağı addetmiş, geleceği kurtaracak kahraman rolüne soyunmuş insan için, küçük ve şirin kasaba hayatını düşündünüz mü hiç? Kıymetinizi anlamayan küçük tavuklarınız, size şahane bir kişilik olduğunuzu hatırlatmayan ağaçlarınız ile mutluluk hevesiniz 6. boğum kursağınızda kalmıştır bile.
Zira kendi hissettiklerimizi bir kenara bırakıp, başkalarının hissettikleri üzerinden, onların bize diyeceklerini hesaplayarak mutlu olabilmeyi düstur edinmişizdir. Aslında dünya kadar borca girip evin mobilyalarını yenilemek bizi mutlu değil, bilakis mutsuz ve gergin bir insan haline getirecektir. Ancak alt komşumuzun yeni mobilyalarımızdan haberdar olması ve "mobilyalarını değiştirmiş desinler mutluluğu" bize tüm bunları unutturacaktır.
Çalışanına eziyet etmenin otoriter bir yönetici olmak anlamına gelmediğini bildiği halde bunu yapan yönetici ise, yine bir başka desinler mutluluğu içerisindedir örneğin. Zira birileri bunu duyacak ve bak görüyor musun, "otoriter patron desinler mutluluğu" için zemin hazırlayacaktır.
O küçük kasaba ise alt komşumuzu ve büyük şirket patronu unvanımızı elimizden alacaktır.
Küçük şirin kasaba örneği ve desinler mutluluğunun kesiştiği pek çok örnek var ancak sonunu şöyle bağlamak gerekir. İnsanların eskiden gerçekten mutlu olduğu o ütopik küçük şirin kasaba bugün gerçekte neden yok? Zira bizi o dinginlikten ve güzellikten daha çok mutlu edecek şeyler var gündemimizde. O yüzden bir gün Ressam Bob, şurada küçük şirin bir kasaba olabilir diye fırçayı eline aldığında bilin ki o kasaba, "desinler" dağının arkasında, Anka kuşunun külüyle canlanma ümidi taşıyor. Kim bilir, belki de öyle bir kasaba hâlâ var ve kendilerine "desinler" demesinler diye, kendilerini bizlere hiç göstermeyen insanlar hâlâ  yaşıyor.
...
Eczacıdan Not: Bu desinler mutluluğunun müptelalarını size sağlık hakkında bilgi verirken de görmeniz mümkündür. Sırf biliyor desinler diye hiç bir bilgisi olmadığı halde size ilaç danışmanlığı yapmaya kalkan insanları desinler mutluluğundan nasipsiz bırakmanızı temenni eder, en yakın sağlık danışmanınızın eczacınız olduğunu hatırlatmak isterim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.