Sahi siz kimden yanasınız?

A -
A +
Başkan Erdoğan "Biz Bize Yeteriz" kampanyası başlattı. Tamamen gönüllülük esasına dayalı bir kampanya bu. İsteyen bağış yapıyor. Zorlama hiçbir şey yok.
Kimseden zorla bir şey alınmıyor. Başkan Erdoğan 1921’de çıkarılan Tekalif-i Milliye'ye (Millî Yükümlülükler) atıf yaptı. Tekalif-i Milliye zoraki bir uygulamaydı. 10 maddeden oluşuyordu ve bu maddelere uymayanlar için İstiklal Mahkemeleri devreye giriyordu!..
Fatih Portakal kalktı, Başkan Erdoğan’ın Tekalif-i Milliye hatırlatmasına yönelik şu tweeti attı:
“Tekalif-i Milliye hatırlatılıp ‘zor günlerden geçiyoruz’ denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef!”
Ya Allah aşkına böyle zorlama bir yorum olur mu? Milletin bankadaki parasını alacaklar, zorla para isteyecekler denir mi? Portakal’ın yorumunu okuyan bazı vatandaşlar “paralarımıza el konacakmış” deyip bankalara hücum etse ne olacak?
Sadece biz değil tüm dünya ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyor. Finans sistemini bu şekilde manipüle edecek tweet atmak sadece işleri daha karmaşık hâle getirir. Hiçbir amaca da hizmet etmez.
İnsanlardan zorla para istenecek diye yorum yapmanın mantığı nedir? Ekonomi zora girince siz etkilenmeyecek misiniz? Siz kimden yanasınız? Fatih Portakal yangına körükle gitmek dışında hiçbir şey yapmıyor!..
İnsanlığın geleceğinin bile tartışıldığı, birçok şeyin artık eskisi gibi olmayacağının söylendiği bir ortamda hâlâ işi basit muhalefet argümanlarına indirgemek hangi aklın işidir! Şu ortamda bile “kitleme şirin görüneyim” anlayışı pespaye bir yöntemden başka bir şey değildir...
Muhalif gazetecilerin son 18 yılda sürekli yanılmalarının temel sebebi bu kör muhalif anlayıştır. Eğriye eğri doğruya doğru denmediği sürece bir cm bile ileri gidilmez. Sürekli muhalefet edeyim, sürekli laf çakayım, sürekli eleştireyim diye diye geldiğiniz nokta ortadadır...
Portakal gibiler en büyük kötülüğü kendi kitlelerine yapıyorlar.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Koronavirüs bir bilinmeze doğru giderken...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.