Elektrik faturaları üzerinden yapılan akıl dışı zekâ testi!

A -
A +

Faturalar yüksek. Amasız, fakatsız kabul... Defalarca ekranlarda söyledik, buralarda yazdık. Faturalar düşmeli. 150 kilovatsaat üzerine yüzde 125 zam uygulanmasının 210 kilovata çıkması doğru karar. Ama hâlâ yüksek, gene itirazsız kabul... 

İşverenler üzerindeki yük daha ağır. İş yerlerindeki elektrik ve doğalgaza daha çok zam geldi. Orada da maliyetler yüksek. Berberler, bakkallar, kasaplar, eczacılar vb. hepsi özellikle küçük esnaf faturalardan haklı olarak şikâyetçi. İtiraz yok... 

Ancak bazı sanatçıların elektrik faturaları üzerinden yaptıkları zekâ testini anlamak mümkün değil! Mesela 3+1 evine 2.550 TL gelen Gülse Birsel. 2000 kilovat tüketmişsin. Belli ki klima, elektrik sobası gibi elektriği çok yakan bir şeyler çalıştırmışsın. Yoksa her 3+1 eve böyle fatura gelmesi mümkün mü? Buna elektrik mi dayanır? 

Türkücü Serkan Kaya’ya ne demeli? 9.800 TL fatura gelmiş evine. 8.000 kilovat yakmışsın be adam. Atölye mi çalıştırıyorsun evinde? Dalga geçer gibi çok geldi demiş bir de. Ayıptır...

İdo Tatlıses de 7.400 TL geldi demiş. “Böyle ölmem, füze atın” demiş. Ya gerçekten nasıl bir zekâ testi bu? Şaka mısınız? 

Tamam faturaları eleştirin de sanki her eve 3-5 bin lira fatura geliyormuş gibi algı yapmayın. Yoksa tabii ki normal bir eve ortalama gelen 300-400 lira bile eleştirilir... 

 


Koray Aydın’ın tuhaf açıklamaları 

Koray Aydın geçmişten beri yaptığı tuhaf savunmalarla tanınıyor. İki gün önce şöyle dedi: “Tansu Çiller, AK Parti'den oy koparan İyi Parti'nin oylarını kırmaya çalışmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş.” Tabii bunun doğru olmadığını herkes biliyor. Nitekim Tansu Hanım'ın avukatından da açıklama geldi. 

Şöyle yakın bir geçmişe dönelim ve Koray Aydın’ın bazı açıklamalarına bakalım. 11 Mayıs 2018’de Adil Öksüz iddiasına ortaya attı ve şöyle dedi: “Adil Öksüz seçime 15 gün kala güya iktidar tarafından yeni yakalanıp getiriliyormuş. Bu kişinin, itirafçı olarak hem İYİ Parti'yi hem CHP içindeki bazı isimleri FETÖ'cü olarak suçlayıp bunu bir seçim kozu olarak kullanabilecekleri her yerde konuşuluyor.” Böyle bir şey oldu mu? Tabii ki olmadı. 

Koray Aydın, İyi Parti kurulurken "FETÖ'cüler de destekliyor" açıklaması yapmıştı. 

Her ne kadar Koray Aydın demese de Meral Akşener Ocak 2018’de başka bir iddiada bulunmuştu. “Konya ve Tokat'ta silahlı eğitim kampları kurulduğuna yönelik duyumlar aldım” demişti. Savcının daveti üzerine Meral Hanım bunların "duyum" olduğunu söylemişti. 

 


Tinder Avcısı 

Netflix’ta oynayan güzel bir belgesel var. Adı Tinder Avcısı... Kendisini elmas milyoneri bir iş adamının oğlu gibi tanıtan Simon Leviev’in kadınları kendisine nasıl âşık edip dolandırdığı anlatıyor. 

Üç kadın; Cecilie Fjellhoy, Pernilla, Ayleen Charlotte’in dolandırılma ve her şeylerini nasıl kaybettiklerinin hikâyesi olan Tinder Avcısı sosyal medya üzerinden kurulan kadın erkek ilişkilerine de değiniyor. 

Tabii belgeselin finali önemli. Ama değinilmesi gereken bir diğer konu da garip hukuk sistemi. Belgeseli izleyenler, özellikle finali gördüğünde ne demek istediğimi anlayacaktır. Mutlaka izlemenizi öneririm.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.