Bu takımın santrforu yok!

A -
A +

Sezonun ikinci yarısına iyi başlamak isteyen Galatasaray, MKE Ankaragücü’nden daha uygun bir rakip bulamazdı.
Sadece 1 resmî maça çıkmış hocalarının birkaç hafta sonra kamptan gönderildiğini izleyen 7 aydır paralarını alamayan futbolcu topluluğu, Galatasaray’a rakip olabilecek değildi ya! Ki daha kadroları sayamadan gol geldi. Tamam ağları Sinan Gümüş havalandırdı ama dört acemi Ankaragücülü de “Acaba golü kime attırsak?” çabasındaydı!
Eh zaten kâğıt üzerindeki kolay maç, pratikte de 50 saniyeden itibaren antrenman maçına dönüverdi.
***
Tek taraflı bir maç olsa da “Acaba yeni transfer Marcao nasıl bir futbolcu?” diyecek olduk. Onda da Brezilyalı stoperi zorlayacak bir pozisyon izleyemedik.
Öyle ortada dişe dokunur bir rakip olmayınca, Galatasaray fırsatını buldukça attı ve genel averajını düzeltti.
6-0’lık bu galibiyet sarı-kırmızılı taraftarları endişelendirmiş de olabilir. Ya Galatasaray Yönetimi, sezon başından beri “Golcü transferi” diye bağırıp duran taraftarlara “İşte görüyorsunuz Onyekuru ve Sinan’ı… Bu takımın golcüye ihtiyacı yok!” derse :)
İşin şakası bir yana Galatasaray, ligde kalan 16 maçta bir daha böyle kolay rakip bulamayacak. Eğer, yönetim bir an önce takviyeleri yapamaz ve en önemlisi golcü alamaz ise Başakşehir güle oynaya mutlu sona ulaşır.
***
Böyle bir maçta hakeme bir paragraf ayırmayı zül saysam da; FIFA kokardı sökülen Alper Ulusoy, âdeta bunun neden olduğunu ispatlar gibiydi.

MAÇIN ADAMI: Henry Onyekuru

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.