Muslera tuttu, Mustafa attı

A -
A +

Biri lider, diğeri takipçisi olunca iki teknik adamın da önceliği ve oyun planı üç puanı rakibine kaptırmama üzerine kuruluydu.
Hâl böyle olunca derbinin ilk yarısı kör dövüşü şeklinde geçti. Muslera’nın ağlara gitmekte olan iki topu çıkarması ve Galatasaray’ın iki penaltı beklentisi dışında bir şey yaşanmadı ilk 45 dakikada. Özellikle Serdar Aziz’in Donk’un yüzüne isabet eden elinde VAR’dan yardım gelmemesi şaşırtıcıydı.
Gustavo’nun yokluğunun Fenerbahçe için ne kadar önemli olduğu Hatay maçının ikinci yarısında iyice ayyuka çıkmıştı zaten. Emekliliği çoktan gelmiş Sosa’nın Fenerbahçe’ye liderlik edemeyeceğini Erol Bulut da biliyordu ama başka bir çaresi yoktu.
Fakat son maç dâhil 8 haftada 5 gol atan 1 de asist yapan takımın en forma ismi Thiam’ın sonradan bile oyuna alınmaması artık gelenek hâline gelen  Erol Bulut tuhaflığından başka bir şey değildi.
Ülkenin pas oyununu en iyi oynayan takımı Galatasaray ise Fenerbahçe’nin bu bölgedeki zaafını bildiğinden mevcut kadrosunda bunu en iyi yapabilecek isimlerle çıktı Kadıköy’e. Terim’in de hatası Onyekuru’yu sol yerine sağa hapsetmesiydi.
Bir kör dövüşü sonrası topu önünde bulan Mustafa Muhammed, Tanju Çolak’ı hatırlatan ayak içi plasesiyle takımını öne geçirince, yavan geçen maç az da olsa derbi heyecanına dönüşüverdi.
Bu arada ikinci maçına çıkan Mustafa Muhammed, klas gol vuruşunun yanı sıra güçlü fiziği, mücadeleci görüntüsü ve boş alana yaptığı koşularla dikkat çekti. Mısırlı oyuncu, vatandaşları Ahmed Hassan, El Saka, Ayman, Trezeguet gibi Süper Lig’de kalıcı izler bırakacaktır.
Erol Bulut’un başta Mesut Özil olmak üzere Cisse ve Sinan Gümüş gibi aşırı riskli değişiklikleri Fenerbahçe’yi hareketlendirse de önce Muslera, ardından Ozan’ın kafa golünde VAR, tabelanın değişmesini engelledi.
Fenerbahçe, liderlik koltuğunu tarihî rakibine devretti. Sezonun bitmesine 17 maç var. Çok şeyler değişir elbette ama derbi kazanamayan bir takımın sezon sonunda şampiyon olduğunu hiç hatırlamıyorum.
Galatasaray’ın ise bu oyunuyla zirvede tutunabileceğini ise pek sanmıyorum.

MAÇIN ADAMI: Fernando Muslera

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.